Korpus
Banánová vrstva
- banán (zralý ) 1 ks
- sirup z agáve 2 lžíce
- voda 1 lžíce
- Kokosový olej 4 lžíce
- kešu (namočené přes noc) 100 g
Malinová vrstva
- kešu (namočené přes noc) 100 g
- Kokosový olej 4 lžíce
- sirup z agáve 2 lžíce
- maliny 100 g
- ovoce (ovoce, mák a ořechy na dozdobení)
Postup přípravy
- Začněte přípravou korpusu. Smíchejte datlovou pastu, mák, kokosovou mouku a vše propracujte v kompaktní těsto. To rovnoměrně vtlačte na dno dortové formy (20 cm), které jste vyložili pečicím papírem. Korpus dejte do lednice odpočívat.
- Zatím si připravte banánovou vrstvu. Veškeré ingredience rozmixujte ponorným mixérem do zcela hladké konzistence. Opatrně ji vlijte na korpus a opět vraťte ztuhnout do lednice.
- S přípravou malinové vrstvy chvilku posečkejte, než banánová vrstva ztuhne. Pokud to uspěcháte, může se stát, že se vrstvy smíchají. Ideální doba na ztuhnutí první vrstvy je cca 30 minut. Malinovou vrstvu připravte stejně jako předchozí.
- Pokud vás tlačí čas, urychlíte tuhnutí tak, že dort vložíte do mrazáku. V tomto případě vyndejte dort asi 20 minut před podáváním a krájejte nahřátým nožem v teplé vodě.
- Povrch dortu můžete libovolně ozdobit čerstvým ovocem, celým mákem nebo jedlými květy.
PRIMA TIP: Ovocné vrstvy můžete obměnit dle libosti, místo malin můžete použít například jahody, borůvky nebo vše smíchat.
Pro makové recepty vždy používejte čerstvý kvalitní mák, nejlépe takový, který je označen Českou cechovní normou. Více informací o naší české tradiční plodině a další makové recepty najdete na www.nasmodrymak.cz.