akademiekvality.cz

Rajská krémová polévka s těstovinami

Moje hodnocení
36x

Rajská, rajčatová nebo tomatová? V tomto případě je to úplně jedno. Název přece není nejdůležitější. Za všechno hovoří chuť. A tu má tato polévka, která může nahradit i hlavní chod, téměř nepopsatelnou. Veškeré suroviny použité ve správném poměru hrají dokonalou symfonii.

6 porcí
60 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. V hrnci rozehřejte olej a nechte na něm zesklovatět nakrájenou cibuli s mrkví.
  2. Prolisujte česnek a přidejte ke směsi, poté přidejte rajčata, rajčatové pyré, cukr a zalijte vývarem.
  3. Vařte zhruba 30 minut a poté dochuťte solí a pepřem. Mezitím také uvařte těstoviny dle návodu na obalu.
  4. Polévku rozmixujte, vmíchejte do ní smetanu a těstoviny a podávejte s petrželkou.

PRIMA TIP: Místo krájených rajčat z plechovky zkuste i čerstvá. Polévka pak bude zase chutnat trochu jinak. Jaká doporučujeme? Např. ta, která celoročně dodává Zemědělské družstvo Haňovice.

Další tipy na kvalitní potraviny najdete na webu www.akademiekvality.cz.

Zdroj receptu

akademiekvality.cz


Přečtěte si také

Recepty

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů