reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Pomalu pečené hovězí hrudí s javorovým sirupem
Autor: Vlado Kníž Pomalu pečené hovězí hrudí s javorovým sirupem

Pomalu pečené hovězí hrudí s javorovým sirupem

Hodnoceno: 0x
Tento recept je ideální na nedělní oběd. Kus pořádného masa s přímo božskou omáčkou vám jistě zpříjemní den.
nad 2 hodiny
4 porce

Sledujte novou řadu kulinární show Teď vaří šéf!, každou neděli v 18.00 na Primě!

Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:

reklama

reklama

Postup

  1. Vrstvu tuku nařízněte a maso pořádně osolte z obou stran. Do hmoždíře nasypte koření: barevný pepř, nové koření, římský kmín a bobkový list a rozmělněte.
  2. Rozdrcené koření vmasírujte do masa. Na pánvi rozehřejte olivový olej a vložte maso. Opečte z obou stran, potom vyndejte stranou a na pánev nasypte nakrájenou zeleninu, kterou podlijte vývarem a zakápněte javorovým sirupem, bourbonem a rajčatovým protlakem. Přidejte tymián a osolte.
  3. Část zeleniny dejte na dno pekáče, pak vložte maso a navrch posypte zbytkem zeleniny. Přiklopte pokličkou a pečte při 140 stupních zhruba 2,5 hodiny. V průběhu polévejte vypečenou šťávou.
  4. Upečené maso vyndejte stranou a nechte odpočinout. Vypečenou šťávu přelijte do hrnce, naběračkou seberte přebytečný tuk a šťávu nechte svařit.
  5. Nakrájené maso nandejte na talíř, přidejte trochu upečené zeleniny, ozdobte nakrájenou petrželkou a polijte vypečenou šťávou.

Pomalu pečené hovězí hrudí s javorovým sirupem Foto:

Pomalu pečené hovězí hrudí s javorovým sirupem Foto: Pomalu pečené hovězí hrudí s javorovým sirupem, foto: Vlado Kníž

A pokud si netroufáte na vaření sami, máme pro vás videorecept a můžete vařit přímo se Šéfem:

TVŠ IV (2) - Pomalu pečení hovězí hrudí s javorovým sirupem
Pomalu pečení hovězí hrudí s javorovým sirupem

reklama