archiv Probio

Polévka minestrone s červenou pšenicí

Moje hodnocení
2x

Nepřešlechtěné obiloviny jsou zásobárnou zdraví a skvělé jsou i jako zavářka do polévek. Skvěle zasytí a dodají další strukturu k zelenině. Pokud do polévky přidáte i červenou čočku, ta se téměř rozvaří a skvěle ji zahustí.

6 porcí
60 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Ve větším hrnci osmahněte na olivovém oleji červenou pšenici – získá tím oříškovou příchuť.
  2. Přidejte nakrájenou cibuli, houby, papriku, mrkev, celer, řepu a duste asi 6 minut, dokud cibule nezesklovatí. Přidejte česnek, tymián, kmín, pepř a nechte několik minut směs provonět kořením. Zalijte vodou, přidejte rajčata, červenou čočku, zeleninový bujón, vše pořádně promíchejte a přiveďte k varu.
  3. Snižte teplotu, přikryjte a vařte, dokud čočka a pšenice nezměknou (asi 40–50 minut).
  4. Posypte nastrouhaným parmazánem a nasekanou petrželí.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

archiv Probio


Přečtěte si také

Recepty