reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Polévka minestrone s červenou pšenicí
Autor: archiv Probio.cz Polévka minestrone s červenou pšenicí

Polévka minestrone s červenou pšenicí

Hodnoceno: 2x
Nepřešlechtěné obiloviny jsou zásobárnou zdraví a skvělé jsou i jako zavářka do polévek. Skvěle zasytí a dodají další strukturu k zelenině. Pokud do polévky přidáte i červenou čočku, ta se téměř rozvaří a skvěle ji zahustí.
do 1 hodiny
6–8 porcí

reklama

Postup

  1. Ve větším hrnci osmahněte na olivovém oleji červenou pšenici – získá tím oříškovou příchuť.
  2. Přidejte nakrájenou cibuli, houby, papriku, mrkev, celer, řepu a duste asi 6 minut, dokud cibule nezesklovatí. Přidejte česnek, tymián, kmín, pepř a nechte několik minut směs provonět kořením. Zalijte vodou, přidejte rajčata, červenou čočku, zeleninový bujón, vše pořádně promíchejte a přiveďte k varu.
  3. Snižte teplotu, přikryjte a vařte, dokud čočka a pšenice nezměknou (asi 40–50 minut). 
  4. Posypte nastrouhaným parmazánem a nasekanou petrželí.
Polévka minestrone s červenou pšenicí
Autor: archiv Probio.cz Polévka minestrone s červenou pšenicí

reklama