Polévka minestrone s červenou pšenicí
Zdroj: archiv Probio.cz
Polévka minestrone s červenou pšenicí
Zdroj:
archiv Probio.cz
Nepřešlechtěné obiloviny jsou zásobárnou zdraví a skvělé jsou i jako zavářka do polévek. Skvěle zasytí a dodají další strukturu k zelenině. Pokud do polévky přidáte i červenou čočku, ta se téměř rozvaří a skvěle ji zahustí.
Postup přípravy
-
Ve větším hrnci osmahněte na olivovém oleji červenou pšenici – získá tím oříškovou příchuť.
-
Přidejte nakrájenou cibuli, houby, papriku, mrkev, celer, řepu a duste asi 6 minut, dokud cibule nezesklovatí. Přidejte česnek, tymián, kmín, pepř a nechte několik minut směs provonět kořením. Zalijte vodou, přidejte rajčata, červenou čočku, zeleninový bujón, vše pořádně promíchejte a přiveďte k varu.
-
Snižte teplotu, přikryjte a vařte, dokud čočka a pšenice nezměknou (asi 40–50 minut).
-
Posypte nastrouhaným parmazánem a nasekanou petrželí.
Polévka minestrone s červenou pšenicí
Zdroj: archiv Probio.cz
Polévka minestrone s červenou pšenicí
Zdroj:
archiv Probio.cz