Víno Mikulov

Poke bowl s krevetami ve sladkopikantní omáčce s arašídy

Moje hodnocení
13x

Poke bowl jsou původem havajské misky, jejichž základ tvoří ochucená sushi rýže. Na ni pak můžete naskládat téměř cokoli, v původní verzi šlo hlavně o syrovou rybu v marinádě, ale krevety jsou také skvělou volbou. Pak už si můžete hrát s kombinacemi dalších surovin a omáček, důležité je, aby miska byla barevná a lákavá na první pohled.

4 porce
30 minut
karibská

Suroviny

Postup přípravy

  1. Cukr rozpusťte do světlého karamelu, zalijte rybí omáčkou, kokosovým mlékem a přidejte nasekané arašídy. Celou směs povařte, dle chuti přidejte limetovou šťávu, osolte a nechte vychladnout.
  2. Rýžový ocet, cukr moučku a sůl smíchejte v misce, do které přidejte na tenko nakrájené okurky. Marinujte minimálně po dobu 2 hodin. Žlutou ředkev nakrájejte na tenké nudličky.
  3. Osolené krevety zprudka opečte na rozpálené pánvi, přidejte sweet chilli omáčku a dvě lžíce nasekaného koriandru. Nechte vychladnout do pokojové teploty.
  4. Servírujte v misce, na dno vložte část připravené sushi rýže, na niž vyskládejte ostatní ingredience dle fantazie a chuti.

PRIMA TIP: Použijte kulatozrnnou rýži na sushi, kterou uvařte v poměru 500 g rýže / 600 ml vody. Poté ji zalijte roztokem ze 100 ml světlého rýžového octa, 16 g soli a 100 g cukru krupice.

TIP SOMELIÉRA: Tramíny jsou typickou kombinací pro pálivé pokrmy. Tramín červený Víno Mikulov Sommelier Club je dostatečně výrazný pro toto chuťově výrazné, přesto vyvážené jídlo. Kořenitost tohoto vína je skvělým doplňkem zvolených pikantních krevet s koriandrem.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Víno Mikulov


Přečtěte si také

Recepty