reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Beru na vědomí
Poctivý větrník jako z Lagarta
Autor: archiv Lagarto Poctivý větrník jako z Lagarta

Poctivý větrník ve skleničce: recept přímo z Lagarta

Hodnoceno: 2x
Klasický větrník jistě znáte, ale dost často se od něj člověk upatlá. Pak je skvělým řešením větrník ve skleničce, který má ve své zásobě receptů podnik Lagarto. Efektní i efektivní!
nad 2 hodiny
6 porcí

reklama

Suroviny (6 porcí)

Vanilkový krém:

Karamelový krém:

Odpalované těsto:

Karamelové glazé:

reklama

Postup

  1. Vanilkový krém: V hrnci smíchejte mléko, smetanu, škrob, cukr, vanilkový lusk a vařte. Při 40 °C přelijte část směsi na žloutky, vytemperujte/vymíchejte, slijte dohromady a vařte do zhoustnutí.
  2. Nechte přes noc odležet. Ráno přilijte 100ml smetany a společně vyšlehejte. Dejte do cukrářské sáčku a nastříkejte do sklenic.
  3. Karamelový krém: V hrnci připravte karamel tak, že necháte cukr zahřívat na 217 °C, kdy přilijte opatrně vodu a vařte dál. Sundejte a nechte vychladit.
  4. Smetanu vyšlehejte a podle chuti ručně zašlehejte připravený karamel.
  5. Odpalované těsto: Svařte mléko, vodu, sůl, cukr a máslo. Pak přidejte mouku a odpalujte těsto po dobu 1 minuty. Nechte zpracovávat ve šlehači s K-metlou až dojde k teplotě 45 °C.
  6. Postupně přidejte vejce pokojové teploty a poté nechte odpočinout v lednici 2 hodiny. Jakmile je těsto odpočaté, nastříkejte tvar větrníku na plech a pečte na 180 °C 20 minut.
  7. Karamelové glazé: Z cukru a glukozového sirupu udělejte karamel při 187 °C, přidejte svařené salko s vodou a povařte.
  8. Nechte volně chladnout, přidejte nabobtnalou želatinu a vymixujte ponorným mixérem.
  9. Vedle si ohřejte karamelovou čokoládu na 45 °C a postupně do ní natřikrát ručně vmíchejte směs.
  10. Poté zpracujte mixérem a nechte 24 hodin vykrystalizovat v lednici.
  11. Upečený korpus rozkrojte, dejte na dno sklenice, přidejte vanilkový krém, karamelový krém.
  12. Horní díl korpusu namočte do karamelového glazé a ozdobte sklenici.
Poctivý větrník jako z Lagarta
Autor: archiv Lagarto Poctivý větrník jako z Lagarta

#chutzitnaplno

Denně sdílejí se svými fanoušky a zákazníky vše ohledně kávy a sladkostí ze svých kaváren. Snaží se nabízet ten nejlepší výběr světových surovin a neustále se učí, protože jen tak mohou předvést umění přípravy skvělé kávy, pečení nebeských dortů a ladění receptur lahodné zmrzliny. Přesně takové je Lagarto!

Lagarto Café
Autor: www Lagarto Café

reklama

reklama