Gwyneth Paltrow

Plněný sendvič pan bagnat

Moje hodnocení
1x

Kompaktní a sytá varianta pro milovníky salátů i sendvičů. Představte si mísu salátu niçoise poskládanou v bagetě. Nepotřebujete žádné příbory, jen ubrousky. A pokud jste hraví, nechte každého, ať si bagetu obloží a dochutí sám. Zábava i dostatek vitaminů zaručeny. A když náhodou zbyde, můžete ji si druhý den sbalit na oběd do práce.

4 porce
30 minut
francouzská

Suroviny

  • vejce 4 ks
  • větší červená cibule 1 ks
  • ančovičky 8 ks
  • vypeckované olivy (niçoise nebo kalamata) 24 ks
  • středně velká bageta (40 cm) 1 ks
  • dijonská hořčice 3 lžíce
  • velká hrst rukoly 1 ks
  • konzervovaný tuňák v olivovém oleji 50–60 g
  • kapary 3 lžičky
  • sušená rajčata naložená v oleji 16 ks
  • lístky čerstvě bazalky 16 ks
  • sůl a čerstvě namletý černý pepř

Postup přípravy

  1. Vejce uvařte natvrdo, od bodu varu to trvá 9 minut.
  2. Mezitím připravte zbylou náplň. Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenké plátky, ančovičky nasekejte nahrubo, olivy přepulte.
  3. Bagetu podélně prořízněte a obě poloviny potřete zlehka hořčicí. Na spodní část navrstvěte rukolu, kousky tuňáka, plátky cibule, ančovičky, kapary, olivy, naložená rajčata a lístky bazalky.
  4. Uvařená vejce slijte, zalijte studenou vodou, abyste je snadno oloupali a zbavte je skořápky. Nakrájejte je na plátky a přidejte je na obloženou bagetu. Osolte ji a opepřete, přiklopte vrchní polovinou bagety a pevně přitiskněte. Rozkrojte na čtyři kousky.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Gwyneth Paltrow

Gwyneth Paltrow

Gwyneth Paltrow přináší přes 130 svých oblíbených receptů na výborná a zdravá jídla – některá z nich neobsahují cukr, lepek ani laktózu. Přijdou vám vhod ve chvíli, kdy začnete přemýšlet o tom, že si objednáte něco nezdravého, protože máte hlad a málo času. Najdete tu inspiraci na všechny denní chody, od jednoduchých snídaní až po pohodové večeře.

"Když jsem se rozhodla, že napíšu tuhle knihu, začala jsem pátrat u svých přátel a kolegů a ptát se jich, jaký druh kuchařky jim na trhu schází, jakou by si oni sami představovali. Všichni měli podobné přání: chtěli sbírku receptů, podle nichž zvládnou uvařit opravdu snadno, bez náročných příprav, odreagují se po náročném pracovním dni v kuchyni a připraví skvělé, ale rychlé jídlo."
Gwyneth Paltrow, z předmluvy


Přečtěte si také

Recepty