Suroviny
- vejce 4 ks
- větší červená cibule 1 ks
- ančovičky 8 ks
- vypeckované olivy (niçoise nebo kalamata) 24 ks
- středně velká bageta (40 cm) 1 ks
- dijonská hořčice 3 lžíce
- velká hrst rukoly 1 ks
- konzervovaný tuňák v olivovém oleji 50–60 g
- kapary 3 lžičky
- sušená rajčata naložená v oleji 16 ks
- lístky čerstvě bazalky 16 ks
- sůl a čerstvě namletý černý pepř
Postup přípravy
- Vejce uvařte natvrdo, od bodu varu to trvá 9 minut.
- Mezitím připravte zbylou náplň. Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenké plátky, ančovičky nasekejte nahrubo, olivy přepulte.
- Bagetu podélně prořízněte a obě poloviny potřete zlehka hořčicí. Na spodní část navrstvěte rukolu, kousky tuňáka, plátky cibule, ančovičky, kapary, olivy, naložená rajčata a lístky bazalky.
- Uvařená vejce slijte, zalijte studenou vodou, abyste je snadno oloupali a zbavte je skořápky. Nakrájejte je na plátky a přidejte je na obloženou bagetu. Osolte ji a opepřete, přiklopte vrchní polovinou bagety a pevně přitiskněte. Rozkrojte na čtyři kousky.
Plněný sendvič pan bagnat Zdroj: Je to tak snadné