Suroviny
- zadní hovězí maso 4 plátky
- anglická slanina 4 plátky
- mrkev 1 ks
- kyselé okurky 2 ks
- olivový olej 1 lžíce
- cibule 2 ks
- pivo (tmavé ) 150 ml
- chléb (čerstvý ) 8 plátků
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Maso naklepejte přes potravinářskou fólii. Osolte a opepřete z obou stran. Na plátky rozdělte slaninu, nakrájenou mrkev a okurky. Zabalte a zpevněte párátky.
- Na oleji opečte dozlatova cibuli nakrájenou na kolečka. Do pánve vložte závitky a 5 minut restujte z obou stran.
- Přilijte pivo a 10 minut duste.
- Závitky přendejte do pekáče i s výpekem a přikryjte alobalem.
- V troubě vyhřáté na 190 °C pečte 40 minut. Výpek slijte a rozmixujte dohladka tyčovým mixérem. Závitky přelijte omáčkou a podávejte s chlebem nebo s knedlíkem.