Najděte si recept
Na co máte chuť?

Penne a la margherita
Receptů na těstoviny není nikdy dost :) Připravte si tyto svěží těstoviny s rajčaty, mozzarellou a hromadou bazalky!
do 30 minut
4–6 porce
Suroviny (4–6 porce)
- těstoviny penne 450 g
- máslo, nesolené 2 lžíce
- česnek, prolisovaný 1 lžíce
- čerstvý tymián 1 lžička
- Sůl 1/2 lžičky
- chilli vločky 1/4 lžičky
- Mouka 2 lžíce
- Mléko 2 a 1/2 hrnku
- čerstvě namletý černý pepř 1/4 lžičky
- parmazán, nastrouhaný 1/2 hrnku
- cherry rajčata, napůl 2 hrnek
- mozzarella kuličky 12–15 ks
- lístky čerstvé bazalky, na proužky 1/2 hnku
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Nejdřív uvařte těstoviny. Do velkého hrnce s vodou přisypejte lžíci soli a uvařte podle návodu al dente (cca 10–11 minut).
- Mezitím co se těstoviny vaří, rozpusťte v pánvi 2 lžíce másla, přidejte česnek, tymián, 1/2 lžičky soli a chilli vločky.
- Restujte asi minutu, poté zasypejte moukou a rozmíchejte v pastu. Pomalu vmíchejte mléko.
- Přiveďte k varu a pomalu nechte probublávat, poté snižte plamen a vařte do zhoustnutí, asi 5 minut.
- Přidejte namletý pepř a případně dochuťte. Jakmile bude omáčka dostatečně hustá, sundejte pánev z plamene, přisypejte parmazán a promíchejte.
- Sceďte těstoviny, vraťte je do hrnce a zalijte připravenou omáčkou. Promíchejte, přidejte cherry rajčata, mozzarellu a bazalku. Opět promíchejte a podávejte.