Suroviny
- hladká mouka 300 g
- mleté maso 350 g
- cibule 1 ks
- vývar (na zavaření)
- máslo
- zakysaná smetana
- cukrová řepa (mladé lístky řepy k podávání)
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Mouku, asi 4 lžíce vody a špetku soli zpracujte na tužší těsto a zakryté ho nechte půlhodinku uležet.
- Poté těsto rozválejte a skleničkou nebo vykrajovátkem z něj tvořte placičky o průměru asi 5cm. Na každou z nich položte trochu směsi mletého masa, cibule, soli a pepře. Přeložte ji na polovinu a okraje přimáčkněte k sobě (můžete ještě přitisknout špičky k sobě tak, že opravdu vypadají jako tortellini). Vkládejte je do vroucí osolené vody nebo vývaru a vařte asi šest minut.
- Horké pelmeně na talíři přelijte rozpuštěným máslem a zakysanou smetanou. Podávat můžete i se salátem (nebo s lístky řepy)