Suroviny
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 180 °C.
- Z filetu odstraňte kůži, z obou stran jej osolte a opepřete a dejte jej do pekáčku na pečící papír.
- Chřest omyjte a odkrojte dřevnaté konce. Pokud odkrojíte více, můžete z koncových částí ještě ty nedřevnaté části nakrájet na tenká kolečka.
- Chřest dejte také do pekáčku.
- Máslo rozpusťte a prolisujte do něj česnek.
- Citrón rozkrojte napůl.
- Česnekovým máslem nyní pomažte filet lososa a chřest. Na lososa položte rozmarýn a do pekáčku dejte rozkrojený citrón.
- Nyní pekáček dejte do trouby a pečte cca 15 minut. Losos by neměl být vysušený, takže by měla opravdu stačit tato krátká doba.
- Noky uvařte dle návodu v osolené vodě.
- Pokud jste z konců chřestu nakrájeli kolečka, můžete je nyní orestovat na zbytku česnekového másla, které zbylo v rendlíku a poté je promíchejte s uvařenými noky.
- Servírujte spolu s upečeným lososem a chřestem a nezapomeňte rybu i chřest pokapat pečeným citrónem.
Pečený losos se zeleným chřestem 2 Zdroj: Milluji