Pečený losos se zeleným chřestem
Zdroj: Milluji
Pečený losos se zeleným chřestem
Zdroj:
Milluji
Jestli nějaké spojení ingrediencí funguje naprosto dokonale, pak je to čerstvý losos, máslo a česnek. A když se k této trojici navíc přidá pečený citron, není nad čím váhat. Dnešní tip na večeři je zkrátka jasný – pečený losos se zeleným chřestem a bramborovými noky je hotový během několika minut.
Postup přípravy
-
Troubu předehřejte na 180 °C.
-
Z filetu odstraňte kůži, z obou stran jej osolte a opepřete a dejte jej do pekáčku na pečící papír.
-
Chřest omyjte a odkrojte dřevnaté konce. Pokud odkrojíte více, můžete z koncových částí ještě ty nedřevnaté části nakrájet na tenká kolečka.
-
Chřest dejte také do pekáčku.
-
Máslo rozpusťte a prolisujte do něj česnek.
-
Citrón rozkrojte napůl.
-
Česnekovým máslem nyní pomažte filet lososa a chřest. Na lososa položte rozmarýn a do pekáčku dejte rozkrojený citrón.
-
Nyní pekáček dejte do trouby a pečte cca 15 minut. Losos by neměl být vysušený, takže by měla opravdu stačit tato krátká doba.
-
Noky uvařte dle návodu v osolené vodě.
-
Pokud jste z konců chřestu nakrájeli kolečka, můžete je nyní orestovat na zbytku česnekového másla, které zbylo v rendlíku a poté je promíchejte s uvařenými noky.
-
Servírujte spolu s upečeným lososem a chřestem a nezapomeňte rybu i chřest pokapat pečeným citrónem.
Pečený losos se zeleným chřestem 2
Zdroj: Milluji
Pečený losos se zeleným chřestem 2
Zdroj:
Milluji