Pečený losos se zeleným chřestem

Moje hodnocení
15x

Jestli nějaké spojení ingrediencí funguje naprosto dokonale, pak je to čerstvý losos, máslo a česnek. A když se k této trojici navíc přidá pečený citron, není nad čím váhat. Dnešní tip na večeři je zkrátka jasný – pečený losos se zeleným chřestem a bramborovými noky je hotový během několika minut.

3 porce
30 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 180 °C.
  2. Z filetu odstraňte kůži, z obou stran jej osolte a opepřete a dejte jej do pekáčku na pečící papír.
  3. Chřest omyjte a odkrojte dřevnaté konce. Pokud odkrojíte více, můžete z koncových částí ještě ty nedřevnaté části nakrájet na tenká kolečka.
  4. Chřest dejte také do pekáčku.
  5. Máslo rozpusťte a prolisujte do něj česnek.
  6. Citrón rozkrojte napůl.
  7. Česnekovým máslem nyní pomažte filet lososa a chřest. Na lososa položte rozmarýn a do pekáčku dejte rozkrojený citrón.
  8. Nyní pekáček dejte do trouby a pečte cca 15 minut. Losos by neměl být vysušený, takže by měla opravdu stačit tato krátká doba.
  9. Noky uvařte dle návodu v osolené vodě.
  10. Pokud jste z konců chřestu nakrájeli kolečka, můžete je nyní orestovat na zbytku česnekového másla, které zbylo v rendlíku a poté je promíchejte s uvařenými noky.
  11. Servírujte spolu s upečeným lososem a chřestem a nezapomeňte rybu i chřest pokapat pečeným citrónem.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Milluji


Přečtěte si také

Recepty