Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Pečený králík s kapustou restovanou na slanině

4 porce
do 2 hodin
Pečený králík s kapustou restovanou na slanině
Pečený králík s kapustou restovanou na slanině
Králičí maso je tradiční česká surovina, která si zaslouží pozornost. Dietní maso je zdravé, ale potřebuje pár triků, aby si zachovalo svou šťavnatost. Nechte si poradit od profesionálů, jak na to...
Reklama

Suroviny (4 porce)

Reklama

Postup

  1. Králík
    Do rozpálené pánve vložte nahrubo pokrájený špek a po chvilce trochu oleje. Následuje cibule, řapíkatý celer, tymián, česnekvše pokrájené na větší kusy. Orestujte dozlatova, přidejte lžíci plnotučné hořčice, opět orestujte a zalijte králičím vývarem (horkou vodou).
  2. Čistého omytého králíka osolte, opepřete, prošpikujte špekem a opečte na másle. Vložte do pekáče a přidejte základ. Králík by měl být téměř potopený.
  3. Vložte do předehřáté trouby a pečte cca 90 minut při teplotě 140 °C. Při pečení králíka obracejte a později i podlévejte.
  4. Když je maso měkké, králíka vyndejte a celý základ sceďte. Poté šťávu zvolna redukujte na požadovanou barvu a hustotu. V případě většího množství tuku ho opatrně odeberte lžící.
  5. Kapusta
    Čerstvou kapustu krátce spařte, sceďte a nechte okapat. Poté vložte na rozpálenou pánev, kde již máte najemno pokrájenou osmaženou slaninu, prohoďte, nechte velmi krátce restovat (stačí minutka) a servírujte.
  6.  

     

    Podávejte s bramborovými šiškami nebo bramborovou kaší.

Reklama

Tento recept máme pro vás od kuchaře oblíbené pražské restaurace Magická zahrada Nouveau. Více o jejich nabídce, včetně výběrového vína a skvělých dezertů, si můžete přečíst v článku:

Magická zahrada nouveau

Znám jednu starou zahradu, kde se dobře vaří...

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama