Zahradní restaurace Magická zahrada Nouveau o sobě tvrdí, že je svěžím gurmánským vytržením v šedém okolí Nuselské ulice na Praze 4. A je to pravda.
Znám jednu starou zahradu, kde se dobře vaří...
Zvenku láká unikátními interiéry prvorepublikového domu. Zevnitř zase originálním řešením zimní a letní zahrádky, kde vám do uší hučí protékající říčka Botič, když právě prožíváte šťavnaté gurmánské okamžiky.
Tak jako magie nemá v pohádkách pevné hranice, tak se i v menu Magické zahrady odráží inspirace z celého světa. Na jídelníčku naleznete pravou českou svíčkovou s karlovarským knedlíkem, tradičního pečeného králíka se zadělávanou kapustou, špekem a bramborovými šiškami, jehněčí kolínko na tymiánu, ale i pochoutky z daleka. Za francouzskou kuchyni vám připraví kohoutka po burgundsku s bramborami Grenaille, které se pečou ve slupce s česnekem a rozmarýnem, nebo pro milovníky telecích řízků klasický "vídeňák" doplněný brzlíkem s domácím bramborovým salátem a brusinkami.
Grilování na zahrádce
Na zahradu patří neodmyslitelně gril a přicházející léto je toho důkazem i zde. Grilování na zastřešené zahrádce patří mezi nejoblíbenější aktivitu kuchařů i hostů. Grilované ryby a šťavnaté steaky se zde připravují vždy jen z těch nejčerstvějších a nejkvalitnějších surovin z tuzemska i zahraničí.
Slovy to dokládá i manažer Magické zahrady Michal Jenček, který stál u jejího samotného zrodu a nyní se po letech vrací, aby ji naučil nová kouzla: „Každý den mají naši kuchaři k dispozici čerstvé maso a zeleninu. Ryby nám sem přivážejí 3–4x týdně, a tak mají kuchaři možnost vařit z toho nejlepšího. U steaků preferujeme jen maso z argentinského skotu plemene Black Angus, které nám dovážejí vybraní dodavatelé. Takovéto vyvěšené masíčko zde zraje minimálně 90 dnů, než vám ho podle vašeho přání naservírujeme na stůl.“
Vyzkoušejte doma recept na pečeného králíka s kapustou podle kuchaře z Magické zahrady Nouveau:
Nabídka z grilu je celkem pestrá, můžete ochutnat norského lososa s pečeným citronem, nestárnoucí klasiku rib eye – steak z vysokého roštěnce s kukuřičným klasem, ale co byste vážně neměli minout, je steak z hovězí svíčkové se šalotkovým máslem. Jako přílohu můžete zvolit z několika variací salátů, nebo si objednat zeleninu rovnou z grilu, kterou lze dochutit třeba sýrovou omáčkou s čerstvě nasekanou pažitkou.
Tak jako pořádné kouzelné lektvary musí být umíchány jen z pravých ingrediencí, tak ani zde nezavadíte o polotovary, instantní jíšky a omáčky nebo knedlíky a kupované moučníky. Menu se obměňuje 4x do roka a kromě toho ochutnáte i sezonní speciality, které si vás podmaní svou nápaditostí. Čeká vás tu pravé jaro na talíři, chřestové týdny, letní grilování, měsíc jahod, podzimní magie v kuchyni nebo zimní zvěřinové hodování.
Vína vlastní značky
Originalita této Zahrady spočívá nejen v jídle, ale také v pití. Kolekce vín pod vlastní domácí značkou Magická zahrada Nouveau, pro kterou se jezdí až na jižní Moravu do vinařství Plešingr, je také pečlivě vybírána. Jednotlivá vína se vždy koštují pod osobním dohledem kuchařů, kteří určují, jaká vína budou dominovat v příští sezoně vzhledem ke změnám a novinkám v jídelníčku.
Vychutnávat po douškách je můžete pod stoletou lípou anebo v teple a suchu v zimní zahrádce, kde košaté stromy můžete pozorovat i za nepříznivého počasí. Podle restauratéra Jenčka je zde opravdu magicky: „Ať už sedíte uvnitř restaurace, v zimní zahradě nebo přímo na zahradě pod vzrostlými stromy, cítíte pohodu, která na vás ze všech koutů sálá. V Magické zahradě se dobře hovoří o byznysu, příjemně se tu slaví veškeré důležité události a mile se tu hledí do vyvolených očí.“
Sladká tečka
Chuťové pohárky vám prostě neodpustí, když zapomenete ochutnat speciální zmrzlinu z rakytníku a kandovaných citronů Amalfi s omáčkou z čerstvých malin. I ostatní moučníky jako tiramisu nebo créme brûlée z pravé vanilky a belgické čokolády jsou také domácí výroby. Rovněž tak restaurant podává vlastní domácí pečivo, s výjimkou baget. Proto neváhejte a poznejte kouzelnou atmosféru Magické zahrady, protože vás jednoznačně očaruje už na první chuť!
Krémové tiramisu s piškoty Savoyard provoněné italským espressem a pomerančovým likérem
Restaurant & Café Magická zahrada Nouveau: Nuselská 114/159, 140 00 Praha 4 Michle; www.magickazahrada.cz
Autor: Michaela Králová