Akademie kvality

Pečené ředkvičky s mátou a tymiánem

Moje hodnocení
12x

Chutnají vám ředkvičky, ale nějakým záhadným způsobem na ně pořád zapomínáte? Zkuste to prolomit právě teď a připravte si lehkou večeři nebo svačinu. Nakrájejte je na půlky, vložte je na plech a přidejte šťávu z citronu a olivový olej a dochuťte podle potřeby solí a pepřem. Jakmile se dopečou, zasypejte je čerstvě nasekanou mátou. Proč byste neměli zapomínat právě na ředkvičky? Kromě obsahu řady vitaminů (E, D, C, B6, betakaroten aj.) a minerálů (sodík, železo, mangan aj.) mohou působit proti nadýmání a žaludečním obtížím. A hlavně si na nich pochutnáte.

4 porce
30 minut

Suroviny

null

Postup přípravy

  1. Ředkvičky rozkrájejte na poloviny a vložte do pekáče s pečicím papírem. Poté přidejte citronovou šťávu, olivový olej, sůl a pepř. Vše dobře promíchejte a nakonec posypte lístky tymiánu.
  2. Pekáč vložte do předehřáté trouby na 200 °C a pečte cca 15 minut doměkka.
  3. Nakonec ředkvičky posypte čerstvě nasekanou mátou a můžete podávat se slaným, měkkým tvarohem.

PRIMA TIP: Věděli jste, že obecně u nás prospívá ovoci klima a půda jižních Čech a zelenině zase Polabí? Další tipy a informace o kvalitních potravinách najdete na webu akademiekvality.cz.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Akademie kvality


Přečtěte si také

Recepty