Suroviny
- ředkvičky 300 g
- citron 1 ks
- olivový olej 50 ml
- tymián (čerstvý tymián)
- čerstvá máta
- sůl (sůl a čerstvě namletý pepř)
- měkký tvaroh k podávání
null
Postup přípravy
- Ředkvičky rozkrájejte na poloviny a vložte do pekáče s pečicím papírem. Poté přidejte citronovou šťávu, olivový olej, sůl a pepř. Vše dobře promíchejte a nakonec posypte lístky tymiánu.
- Pekáč vložte do předehřáté trouby na 200 °C a pečte cca 15 minut doměkka.
- Nakonec ředkvičky posypte čerstvě nasekanou mátou a můžete podávat se slaným, měkkým tvarohem.
PRIMA TIP: Věděli jste, že obecně u nás prospívá ovoci klima a půda jižních Čech a zelenině zase Polabí? Další tipy a informace o kvalitních potravinách najdete na webu akademiekvality.cz.
Pečené ředkvičky s mátou a tymiánem Zdroj: Akademie kvality