Najděte si recept
Na co máte chuť?

Pečená ricotta se salátem s bylinkami, rajčaty a oříšky
Suroviny (4–8 porce)
- vlašské ořechy 3 lžíce
- čerstvý sýr ricotta 500 g
- lehce ušlehaná vejce 2 ks
- nastrouhaný parmazán 35 g
- černé olivy bez pecky 40 g
- čerstvá bazalka, nasekaná 2 lžíce
- hladkolistá petržel, nasekaná 2 lžíce
- drcené sušené chilli 1/4
- olivový olej 2 lžíce + na potření
- cherry rajčata 100 g
- lístky máty 2 lžíce
- lístky oregana 2 lžíce
- nasekané lístky hladkolisté petržele 2 lžíce
- opečený chléb k podávání
Postup
- Troubu předehřejte na 160 °C. Pekáč o rozměrech 10 x 20 cm vymažte olejem. Ořechy vsypte na plech vyložený pečicím papírem a pečte zhruba 5 minut, až mírně ztmavnou. Vyjměte je a nasekejte nahrubo.
- Mezitím rozmixujte ricottu, vejce a parmazán dohladka. Olivy nasekejte nahrubo a vmíchejte s bazalkou a petrželkou do sýrové směsi. Osolte, opepřete a lžící rozetřete do pekáče. Pečte zhruba 25 minut, až ricotta zezlátne a okraje zpevní.
- Velký plech vyložte pečicím papírem a upečenou ricottu na něj opatrně vyklepněte. Posypte chilli a pokapejte 1 lžící olivového oleje. Vraťte do trouby na 5 minut zapéct, pak vyjměte a nechte zchladnout.
- Mezitím nakrájejte rajčata na čtvrtky, lístky máty, oregana a petržele nahrubo a promíchejte i s ořechy. Zakápněte zbylým olejem a dochuťte solí a pepřem. Ricottu podávejte na opečeném chlebu s rajčatovým salátem.
Pravé a lahodné jídlo
Více než 100 receptů z neupravených potravin pro vaše zdraví a pohodu
Žijeme ve světě, který je plný nejrůznějších diet a poruch příjmu potravy. Skutečně si nejsme schopni najít čas, abychom si jídlo opravdu vychutnali? A vychutnali si ho v průmyslově nezpracované zdravé podobě, která nám dodá pořádnou dávku energie a elánu?
Myšlenka, že by nám měly pomoct diety se sníženým obsahem tuku nebo nízkotučné potraviny, už není zcela aktuální. Ve skutečnosti právě tyto potraviny jsou často zpracovávány potravinářským průmyslem. Aby se totiž zachovala chuť a prodloužila jejich expirační doba, jsou plné cukrů, zahušťovadel a stabilizátorů.
V této knize vám výživová poradkyně, autorka receptů a maminka Chrissy Freer ukáže, jak rychle a snadno připravit pokrmy z pravých potravin. Tyto lahodné recepty určitě rádi připravíte pro vaši rodinu i pro přátele. Zamilujte se do pravých potravin!
Vydalo nakladatelství Omega