Pečená ricotta se salátem s bylinkami, rajčaty a oříšky
Zdroj: kuchařka Pravé a lahodné jídlo
Pečená ricotta se salátem s bylinkami, rajčaty a oříšky
Zdroj:
kuchařka Pravé a lahodné jídlo
Ricotta obsahuje jen zlomek podílu tuku, co většina jiných sýrů a má nádhernou krémovou konzistenci a svěží mléčnou chuť, která se dokáže přizpůsobit různým úpravám. Upečená ricotta je skvělým předkrmem a hodí se i na piknik nebo na párty.
Postup přípravy
-
Troubu předehřejte na 160 °C. Pekáč o rozměrech 10 x 20 cm vymažte olejem. Ořechy vsypte na plech vyložený pečicím papírem a pečte zhruba 5 minut, až mírně ztmavnou. Vyjměte je a nasekejte nahrubo.
-
Mezitím rozmixujte ricottu, vejce a parmazán dohladka. Olivy nasekejte nahrubo a vmíchejte s bazalkou a petrželkou do sýrové směsi. Osolte, opepřete a lžící rozetřete do pekáče. Pečte zhruba 25 minut, až ricotta zezlátne a okraje zpevní.
-
Velký plech vyložte pečicím papírem a upečenou ricottu na něj opatrně vyklepněte. Posypte chilli a pokapejte 1 lžící olivového oleje. Vraťte do trouby na 5 minut zapéct, pak vyjměte a nechte zchladnout.
-
Mezitím nakrájejte rajčata na čtvrtky, lístky máty, oregana a petržele nahrubo a promíchejte i s ořechy. Zakápněte zbylým olejem a dochuťte solí a pepřem. Ricottu podávejte na opečeném chlebu s rajčatovým salátem.
Pečená ricotta se salátem s bylinkami, rajčaty a oříšky
Zdroj: kuchařka Pravé a lahodné jídlo
Pečená ricotta se salátem s bylinkami, rajčaty a oříšky
Zdroj:
kuchařka Pravé a lahodné jídlo