redakce Prima FRESH

Pečená kachní prsa se švestkovou omáčkou

Moje hodnocení
15x

Ve vysoké gastronomii se kachním prsům dostává speciálního zacházení. Upravují se jako minutka tak, aby byla uvnitř krásně růžová a šťavnatá. Není to těžké, jen možná pro nás trochu nezvyklé. Změna je ale život!

2 porce
60 minut

Suroviny

Švestková omáčka

Postup přípravy

  1. Na omáčku smažte šalotku asi 5 minut v oleji, až začne sklovatět. Přidejte švestky a cukr, několik minut promíchávejte, až se cukr rozpustí. Vlijte víno a vývar a na mírném stupni vařte asi 15 minut za občasného promíchání, až švestky změknou a omáčka trochu zhoustne. Omáčku udržujte teplou nebo ji nechte dojít do pokojové teploty. Můžete ji připravit až den předem a před podáváním prohřát.
  2. Troubu předehřejte na 180 °C. Kůži a tuk na kachních prsou nakrájejte šikmými řezy, dobře je osolte a opepřete. Rozehřejte nepřilnavou pánev a prsa do ní vložte kůží dolů. Nechte je smažit 6 až 7 minut, pak je obraťte, přidejte k nim tymián, badyán a máslo. Nechte ho rozpustit a šťávou potírejte maso. Pak vše přesuňte do pekáčku, dejte do trouby a pečte ještě 5 až 6 minut, pokud chcete mít maso hodně růžové, 10 až 12 minut na propečenější.
  3. Nakonec maso znovu přelijte vypečenou šťávou a nechte ho 5 minut odpočívat. Maso nakrájejte na tenké plátky, podávejte ho se švestkovou omáčkou a případně dalšími oblohami. Hodí se například bramborové pyré a na másle dušený špenát.

Další originální recepty z drůbeže pro slavnostní příležitosti najdete v aktuálním čísle časopisu Prima FRESH:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty