Najděte si recept
Na co máte chuť?

Palačinky s dušenými jablky a vlašskými ořechy
Jablka jsou jednou z mála potravin, kterou seženete během celého roku. Přesto jsou stále chuťově dobrá. Jestliže je nestačíte sníst do té doby, než trochu zvrásní, klidně je pak použijte do palačinek. Poduste je na másle s trochou skořice a rumu a rázem si navodíte příjemnou vzpomínku na Vánoce. Aby bylo jídlo více komplexní, podávejte ho s bílým jogurtem a vlašskými ořechy.
do 30 minut
4 porce
Suroviny (4 porce)
Palačinky:
- vlažné mléko 400 ml
- hladká mouka 200 g
- vejce 2 ks
- vanilkový cukr 1 sáček
- špetka soli
- slunečnicový olej na smažení
Jablka:
- jablka 400 g
- máslo 50 g
- cukr krupice 80 g
- rum 1 lžíce
- mletá skořice 1/2 lžičky
- šťáva z 1 citronu
K podávání:
- vlašské ořechy 1 hrst
- bílý jogurt 100 ml
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Umytá jablka oloupejte a nakrájejte na kostky.
- V hrnci rozpusťte máslo, přidejte jablka, cukr a citronovou šťávu a duste zhruba 10 minut přiklopené, dokud jablka nezměknou.
- Odklopte a přidejte skořici a rum. Směs vařte na mírném plameni.
- Na palačinky smíchejte mouku, mléko, vejce a sůl s cukrem.
- Rozpalte olej a po naběračkách smažte palačinky z obou stran.
- Podávejte s dušenými jablky, jogurtem a vlašskými ořechy.
PRIMA TIP: Na těsto palačinek použijte klidně větší vejce, která jsou od starších slepic. Pokud si ale budete připravovat vejce naměkko, na hniličku apod., preferujte nejmenší vajíčka od mladších nosnic. Podle chovatelů bývají nejkvalitnější, proto si na nich více pochutnáte a také získáte více živin.
Více informací o kvalitě potravin najdete na webu: akademiekvality.cz.