Těstíčko
- cizrnová mouka 6 lžic
- chilli koření (zelené ) 1 špetka
- kurkuma (mletá ) 1 špetka
- římský kmín (mletý) 1 špetka
- mletý koriandr 1 špetka
- voda 50–100 ml
- sůl 1 špetka
Pakory
- sýr panýr 300 g
- zelenina (podle chuti – zelená kapie, červená cibule, cuketa, květák, brokolice) 300 g
- rostlinný olej (na smažení)
Postup přípravy
- Sýr nakrájejte na 5mm plátky nebo 1cm kostičky. Zeleninu nakrájejte na menší kousky – brambory nebo květák na tenké plátky, cibuli oloupejte a nakrájejte na silnější plátky, brokolici rozdělte na menší růžičky.
- Mouku promíchejte se solí a kořením a metličkou postupně zašlehávejte vodu, aby vzniklo hustší těstíčko.
- V hrnci rozehřejte 4cm vrstvu oleje. Sýr a zeleninu vkládejte postupně do těstíčka a smažte v oleji dozlatova. Osmažené kousky vyjměte na savý papír a nechte vsáknout přebytečný tuk.
- Podávejte teplé s čatní a rajtou nebo zeleninovým salátem a pečivem.
Pakory – křupavé indické smaženky 2 Zdroj: Život s chutí kari