Pakory – křupavé indické smaženky
Zdroj: Život s chutí kari
Pakory – křupavé indické smaženky
Zdroj:
Život s chutí kari
Smažené pokrmy milují všechny národy bez ohledu na podnebí. Horký křupavý obal a šťavnatá náplň oblaží chuťové pohárky, které volají po přídavku. V Indii se pakory připravují zejména v chladnějších dnech a často na ně narazíte v pouličních stáncích. Někde se přidávají do kari místo masa či zeleniny, poslouží i jako nápadité party občerstvení. Do pakor se hodí jakákoliv zelenina, i ta mírně ovadlejší, brambory, sýr nebo krevety. Zkrátka cokoliv, co najdete v lednici.
Pakory
-
sýr panýr
300 g
-
zelenina
(podle chuti – zelená kapie, červená cibule, cuketa, květák, brokolice)
300 g
-
rostlinný olej
(na smažení)
Postup přípravy
-
Sýr nakrájejte na 5mm plátky nebo 1cm kostičky. Zeleninu nakrájejte na menší kousky – brambory nebo květák na tenké plátky, cibuli oloupejte a nakrájejte na silnější plátky, brokolici rozdělte na menší růžičky.
-
Mouku promíchejte se solí a kořením a metličkou postupně zašlehávejte vodu, aby vzniklo hustší těstíčko.
-
V hrnci rozehřejte 4cm vrstvu oleje. Sýr a zeleninu vkládejte postupně do těstíčka a smažte v oleji dozlatova. Osmažené kousky vyjměte na savý papír a nechte vsáknout přebytečný tuk.
-
Podávejte teplé s čatní a rajtou nebo zeleninovým salátem a pečivem.
Pakory – křupavé indické smaženky 2
Zdroj: Život s chutí kari
Pakory – křupavé indické smaženky 2
Zdroj:
Život s chutí kari