reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Pakory – křupavé indické smaženky
Autor: Život s chutí kari Pakory – křupavé indické smaženky

Pakory – křupavé indické smaženky

Hodnoceno: 3x
Smažené pokrmy milují všechny národy bez ohledu na podnebí. Horký křupavý obal a šťavnatá náplň oblaží chuťové pohárky, které volají po přídavku. V Indii se pakory připravují zejména v chladnějších dnech a často na ně narazíte v pouličních stáncích. Někde se přidávají do kari místo masa či zeleniny, poslouží i jako nápadité party občerstvení. Do pakor se hodí jakákoliv zelenina, i ta mírně ovadlejší, brambory, sýr nebo krevety. Zkrátka cokoliv, co najdete v lednici.
do 1 hodiny
4 porce

reklama

Postup

  1. Sýr nakrájejte na 5mm plátky nebo 1cm kostičky. Zeleninu nakrájejte na menší kousky – brambory nebo květák na tenké plátky, cibuli oloupejte a nakrájejte na silnější plátky, brokolici rozdělte na menší růžičky. 
  2. Mouku promíchejte se solí a kořením a metličkou postupně zašlehávejte vodu, aby vzniklo hustší těstíčko. 
  3. V hrnci rozehřejte 4cm vrstvu oleje. Sýr a zeleninu vkládejte postupně do těstíčka a smažte v oleji dozlatova. Osmažené kousky vyjměte na savý papír a nechte vsáknout přebytečný tuk. 
  4. Podávejte teplé s čatní a rajtou nebo zeleninovým salátem a pečivem. 
Pakory – křupavé indické smaženky
Autor: Život s chutí kari Pakory – křupavé indické smaženky

reklama

Život s chutí kari, kari s chutí života
Valijah Klásová

Osobní román s pečlivě vybranými a ozkoušenými recepty na různé druhy kari a oblíbené indické a pákistánské pokrmy přečtete jedním dechem. Autorka s netypicky českým jménem se narodila v Písku, přestěhovala se do Prahy a po letech v korporátní sféře se rozhodla otevřít si obchod s indickým kořením. Setkání s pákistánským obchodníkem s kořením jí naprosto změnilo život. Společně s autorkou se naučíte připravovat od základu nejen kari, ale i další zeleninové pokrmy, drobné lahůdky i sladké dobroty. 

Vydává nakladatelství Esence.