reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Domácí sýr panýr – Paneer
Autor: Život s chutí kari Domácí sýr panýr – Paneer

Domácí sýr panýr – Paneer

Hodnoceno: 4x
Co na panýru Indové vidí? Nemá žádnou chuť a obsahuje jen mléko a ocet. Je přece spousta lepších sýrů… Jenže panýr se skvěle griluje a peče, protože netaje, ale zachovává si pevnou strukturu. Pečením se jeho chuť zvýrazní. V indické kuchyni často nahrazuje maso. Hodí se do omáček i na špízy, ale připravíte z něj i jemné krémové pomazánky, opékané placičky nebo sladké dezerty. Panýr můžete ochutit kořením nebo ho marinovat a následně opékat.
do 30 minut
2–4 porce

reklama

Suroviny (2–4 porce)

Postup

  1. V dostatečně velkém hrnci pomalu zahřejte mléko. Hlídejte, ať nepřekypí přes okraje. Včas snižte teplotu a mléko povařte dvě minuty. 
  2. Do vroucího mléka přidávejte po malých dávkách ocet. Syrovátka se ihned začne oddělovat. Promíchávejte a po třech minutách slijte přes cedník vystlaný mušelínem nebo plátýnkem (ideální jsou dětské pleny). 
  3. Zachycené hrudky propláchněte proudem vlažné vody a do plátýnka pevně zabalte. Látku utáhněte a několikrát vyždímejte. Položte na obrácený cedník nebo jiný podklad, který propouští vodu, a zabalený panýr zatěžkejte. Nechte pomalu odtéct zbylou tekutinu. Panýr ztuhne do konzistence, kdy je možné jej krájet a dále upravovat.
Domácí sýr panýr – Paneer
Autor: Život s chutí kari Domácí sýr panýr – Paneer
Domácí sýr panýr – Paneer
Autor: Život s chutí kari Domácí sýr panýr – Paneer

reklama

Život s chutí kari, kari s chutí života
Valijah Klásová

Osobní román s pečlivě vybranými a ozkoušenými recepty na různé druhy kari a oblíbené indické a pákistánské pokrmy přečtete jedním dechem. Autorka s netypicky českým jménem se narodila v Písku, přestěhovala se do Prahy a po letech v korporátní sféře se rozhodla otevřít si obchod s indickým kořením. Setkání s pákistánským obchodníkem s kořením jí naprosto změnilo život. Společně s autorkou se naučíte připravovat od základu nejen kari, ale i další zeleninové pokrmy, drobné lahůdky i sladké dobroty. 

Vydává nakladatelství Esence.