Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Ořechové kostky s karamelem

do 1 hodiny
Ořechové kostky s karamelem
Ořechové kostky s karamelem Autor: V kuchyni vždy otevřeno
Hledáte nějaký osvědčený dezert, na kterém si smlsne celá rodina? :) Vyzkoušejte ořechové kostky s karamelovým krémem! Budete příjemně překapeni. ;)
Reklama

Suroviny

Těsto:

Krém:

Ořechová směs:

Reklama

Postup

  1. Pokud chcete krém s karamelovou chutí, dejte Salko v zavřené plechovce na 3 hodiny předem vařit při mírném varu.
  2. Hotové by se při zatřepání plechovkou nemělo ani hnout. Nechte úplně vychladnout, pak plechovku otevřete a obsah promíchejte. Smíchejte s povoleným máslem a dejte do lednice.
  3. Všechny ingredience na těsto smíchejte a důkladně vypracujte. Nechte alespoň půl hodiny v lednici. Poté vyválejte dva stejné pláty na plech.
  4. Já jsem válela přímo na plechu vyloženém pečicím papírem a malým válečkem. Výška těsta by měla být tak max. půl cm. Jeden plech dejte do trouby rozpálené na 170 °C a pečte dorůžova.
  5. Mezitím vhoďte ořechy do mixéru, párkrát protočte a ořechy nahrubo posekejte. Na pánvi rozpusťte máslo, vsypte cukr a vmíchejte med. Nechte vše zkaramelizovat do světle hnědé barvy.
  6. Nakonec vsypte ořechy a důkladně směs spojte. Směs rozprostřete na neupečený plát těsta a vše vložte do trouby.
  7. Pečte opět dorůžova, nakonec můžete troubu na chvíli přepnout na horní ohřev.
  8. Po vychladnutí namažte spodní plát krémem a přiklopte druhým s ořechy. Zlehka přimáčkněte a dejte na dva dny odležet do chladna.
  9. Poté nakrájejte na kostky, jde to lépe zubatým nožem.
Reklama

V kuchyni vždy otevřeno
Andrea Motlíková

Andrea z foodblogu V kuchyni vždy otevřeno, který sleduje přes 36 tisíc fanoušků, vydala svoji první kuchařku. Na 368 stranách najdete bezmála 300 receptů pro každý den, které vždy doprovází autorské barevné fotografie.

Obsáhlá kniha je určena pro široké publikum napříč generacemi. Inspiraci pro každodenní vaření zde najdou začátečníci i zkušené kuchařky a určitě i muži. Osvědčené recepty z dostupných čerstvých surovin nejsou nijak komplikované a postupy jsou srozumitelně rozepsané. Nechybí tipy na tradiční česká jídla, ale v knize zabrousíte i do kuchyní Asie či Středomoří.

Kuchařka je velmi přehledně rozdělena do 19 kapitol od předkrmů, přes jídla z jednoho pekáčku, snadné recepty, polévky, saláty, druhy mas, těstoviny, zeleninové pokrmy, pomazánky, moučníky a dezerty až po zavařování.

Pokud vás den za dnem nenapadá, co zrovna vařit, stačí zalistovat a určitě si vyberete.

Související témata: Sladké
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama