Hledáte inspiraci pro každodenní vaření?
Nechte si zasílat newsletter plný sezónních receptů.
Najděte si recept
Na co máte chuť?

Ořechová granola se sušenými švestkami
Křupavá granola je skvělý start dne, na dlouho zasytí a dodá tělu spoustu potřebných živin a energii. Granoly z obchodu jsou většinou zbytečně přeslazené, a přitom je opravdu jednoduché připravit si je doma přesně podle vlastní chuti.
do 1 hodiny
12 porcí
Suroviny (12 porcí)
- ovesné vločky 350 g
- směs ořechů (vlašské, lískové a mandle) 200 g
- slunečnicová semínka 100 g
- dýňová semínka 50 g
- strouhaný kokos 2 hrsti
- špetka soli
- kokosový olej 3 lžíce
- med 1 vrchovatá lžíce
- šťáva z 1/2 grapefruitu nebo z 1 pomeranče
- sušené plody kustovnice (goji) 50 g
- sušené švestky 70 g
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Ve velké míse smíchejte ovesné vločky, směs ořechů, semínka, strouhaný kokos a špetku soli.
- Rozpusťte v rendlíku kokosový olej a med. Poté přišlehejte šťávu z grepu nebo pomeranče a směs přimíchejte k vločkám a ořechům.
- Vše přesuňte ma plech vyložený pečicím papírem a pečte 25–30 minut v troubě předehřáté na 160 stupňů, v půlce pečení promíchejte.
- Poté vyndejte z trouby a přimíchjte plody goji a sušené švestky nakrájené na malé kostičky.
- Nechte vychladnout a skladujte na suchém místě.
PRIMA TIP: Granolu podávejte s bílým jogurtem nebo ji nasypte na smoothie bowl.
S Klárou v kuchyni
Jsem sběratelka chutí! Sbírám chutě, zážitky, novinky, triky, místa i recepty :) A o ty nejlepší se s vámi ráda podělím!
Chcete vědět, kam chodí šéfredaktorka Prima FRESH na obědy, co vaří rodině k večeři a co mlsá u televize? Kde nejradši nakupuje a co nového objevila? Nakoukněte pod pokličku...
Ráda se s vámi podělím o moje oblíbená rychlá jídla, recepty na husté polévky, pomazánky i milovaná jídla z jednoho hrnce či pekáče. Na mém osobním instagramovém účtu @sklarouvkuchyni najdete inspiraci a snad i zábavu. Protože jídlo je radost :)))