Ořechová granola se sušenými švestkami

Moje hodnocení
2x

Křupavá granola je skvělý start dne, na dlouho zasytí a dodá tělu spoustu potřebných živin a energii. Granoly z obchodu jsou většinou zbytečně přeslazené, a přitom je opravdu jednoduché připravit si je doma přesně podle vlastní chuti.

12 porcí
60 minut

Suroviny

  • ovesné vločky 350 g
  • směs ořechů (vlašské, lískové a mandle) 200 g
  • slunečnicová semínka 100 g
  • dýňová semínka 50 g
  • strouhaný kokos 2 hrsti
  • špetka soli
  • kokosový olej 3 lžíce
  • med 1 vrchovatá lžíce
  • šťáva z 1/2 grapefruitu nebo z 1 pomeranče
  • sušené plody kustovnice (goji) 50 g
  • sušené švestky 70 g

Postup přípravy

  1. Ve velké míse smíchejte ovesné vločky, směs ořechů, semínka, strouhaný kokos a špetku soli.
  2. Rozpusťte v rendlíku kokosový olej a med. Poté přišlehejte šťávu z grepu nebo pomeranče a směs přimíchejte k vločkám a ořechům.
  3. Vše přesuňte ma plech vyložený pečicím papírem a pečte 25–30 minut v troubě předehřáté na 160 stupňů, v půlce pečení promíchejte.
  4. Poté vyndejte z trouby a přimíchjte plody goji a sušené švestky nakrájené na malé kostičky.
  5. Nechte vychladnout a skladujte na suchém místě.

PRIMA TIP: Granolu podávejte s bílým jogurtem nebo ji nasypte na smoothie bowl.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

S Klárou v kuchyni

Klára Michalová S Klárou v kuchyni

Jsem sběratelka chutí! Sbírám chutě, zážitky, novinky, triky, místa i recepty :) A o ty nejlepší se s vámi ráda podělím!

Chcete vědět, kam chodí šéfredaktorka Prima FRESH na obědy, co vaří rodině k večeři a co mlsá u televize? Kde nejradši nakupuje a co nového objevila? Nakoukněte pod pokličku...

Ráda se s vámi podělím o moje oblíbená rychlá jídla, recepty na husté polévky, pomazánky i milovaná jídla z jednoho hrnce či pekáče. Na mém osobním instagramovém účtu @sklarouvkuchyni najdete inspiraci a snad i zábavu. Protože jídlo je radost :)))


Přečtěte si také

Recepty