Suroviny
- ovesné vločky 350 g
- směs ořechů (vlašské, lískové a mandle) 200 g
- slunečnicová semínka 100 g
- dýňová semínka 50 g
- strouhaný kokos 2 hrsti
- špetka soli
- kokosový olej 3 lžíce
- med 1 vrchovatá lžíce
- šťáva z 1/2 grapefruitu nebo z 1 pomeranče
- sušené plody kustovnice (goji) 50 g
- sušené švestky 70 g
Postup přípravy
- Ve velké míse smíchejte ovesné vločky, směs ořechů, semínka, strouhaný kokos a špetku soli.
- Rozpusťte v rendlíku kokosový olej a med. Poté přišlehejte šťávu z grepu nebo pomeranče a směs přimíchejte k vločkám a ořechům.
- Vše přesuňte ma plech vyložený pečicím papírem a pečte 25–30 minut v troubě předehřáté na 160 stupňů, v půlce pečení promíchejte.
- Poté vyndejte z trouby a přimíchjte plody goji a sušené švestky nakrájené na malé kostičky.
- Nechte vychladnout a skladujte na suchém místě.
PRIMA TIP: Granolu podávejte s bílým jogurtem nebo ji nasypte na smoothie bowl.
Ořechová granola se sušenými švestkami 2 Zdroj: Klára Michalová