Ořechová granola se sušenými švestkami

Moje hodnocení
7x

Křupavá granola je skvělý start dne, na dlouho zasytí a dodá tělu spoustu potřebných živin a energii. Granoly z obchodu jsou většinou zbytečně přeslazené, a přitom je opravdu jednoduché připravit si je doma přesně podle vlastní chuti.

12 porcí
60 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Ve velké míse smíchejte ovesné vločky, směs ořechů, semínka, strouhaný kokos a špetku soli.
  2. Rozpusťte v rendlíku kokosový olej a med. Poté přišlehejte šťávu z grepu nebo pomeranče a směs přimíchejte k vločkám a ořechům.
  3. Vše přesuňte ma plech vyložený pečicím papírem a pečte 25–30 minut v troubě předehřáté na 160 stupňů, v půlce pečení promíchejte.
  4. Poté vyndejte z trouby a přimíchjte plody goji a sušené švestky nakrájené na malé kostičky.
  5. Nechte vychladnout a skladujte na suchém místě.

PRIMA TIP: Granolu podávejte s bílým jogurtem nebo ji nasypte na smoothie bowl.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

S Klárou v kuchyni

Klára Michalová S Klárou v kuchyni

Jsem sběratelka chutí! Sbírám chutě, zážitky, novinky, triky, místa i recepty :) A o ty nejlepší se s vámi ráda podělím!

Chcete vědět, kam chodí šéfredaktorka Prima FRESH na obědy, co vaří rodině k večeři a co mlsá u televize? Kde nejradši nakupuje a co nového objevila? Nakoukněte pod pokličku...

Ráda se s vámi podělím o moje oblíbená rychlá jídla, recepty na husté polévky, pomazánky i milovaná jídla z jednoho hrnce či pekáče. Na mém osobním instagramovém účtu @sklarouvkuchyni najdete inspiraci a snad i zábavu. Protože jídlo je radost :)))


Přečtěte si také

Recepty