reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Beru na vědomí
Opékané rané brambory s chřestem a tvarohem
Autor: My Cooking Diary Opékané rané brambory s chřestem a tvarohem

Opékané rané brambory s chřestem a tvarohem

Hodnoceno: 6x
Rané brambory a májový tvaroh bývaly obvyklým obědem našich předků při jarních pracích na poli. A obliba tohoto dua stále přetrvává. Přidejte k nim čerstvý chřest a máte jídlo, které by s hrdostí servírovali v rakouských michelinských restauracích. Krása jednoduchosti zkrátka nezná hranic, tentokrát v podání Kačí z blogu My Cooking Diary..
do 30 minut
2 porce

reklama

reklama

Postup

  1. Brambory očistěte, malé ponechte v celku, velké rozkrojte na čtvrtky a vařte je v lehce osolené vodě doměkka asi 15–20 minut. 
  2. Mezitím zbavte chřest lístků a dřevnatého konce. Stonky nakrájejte na 4cm kousky, hlavičky prozatím odložte. 
  3. V rendlíku uvařte vejce nahniličko, zhruba 6 minut od bodu varu. 
  4. Kopr a pažitku nasekejte najemno a promíchejte s tvarohem, mlékem, solí a pepřem. 
  5. V pánvi rozehřejte máslo s olivovým olejem. Uvařené brambory slijte, ty v celku přepulte, nakrájené ponechte a položte je řeznou stranou do horkého másla s olejem. Po 2 minutách k nim přidejte kousky chřestu a opékejte vše dozlatova. Vsypte odkrojené hlavičky a restujte ještě 1 minutu. 
  6. Uvařená vejce slijte, zalijte studenou vodou a oloupejte. Brambory s chřestem rozdělte na talíře, přelijte tvarohovou směsí, ozdobte hlavičkami chřestu a rozkrojeným vejcem. 

PRIMA TIP: Mimo chřestovou sezonu můžete brambory s tvarohem doplnit zelenými fazolkami, hráškem nebo brokolicí. 

Opékané rané brambory s chřestem a tvarohem
Autor: My Cooking Diary Opékané rané brambory s chřestem a tvarohem

My Cooking Diary 2
Kateřina Saint Germain

Když se Kateřina Lustigová alias Kačí odstěhovala v 19 letech od rodičů se svým přítelem Adamem do vlastní domácnosti, začala se učit vařit a své pokusy a pokroky dokumentovala na Facebooku. Postupem doby přidala blog My Cooking Diary a nejoblíbenější recepty shrnula ve své první stejnojmenné kuchařce. Navazuje na ní svou druhou knihou, ve které představuje stovku vyzkoušených a jednoduchých receptů na každý den, od snídaně po večeři. Převládají jídla vegetariánská, ale na své si přijdou i milovníci masa a tradiční české kuchyně, i když inspirace ze zahraničních cest se do mnoha z nich také vloudila. 

www.mycookingdiary.cz

reklama

Související témata: brambory , zelený chřest , vejce , vejce natvrdo , Hlavní jídla

reklama