Kateřina Saint Germain

Opékané rané brambory s chřestem a tvarohem

Moje hodnocení
14x

Rané brambory a májový tvaroh bývaly obvyklým obědem našich předků při jarních pracích na poli. A obliba tohoto dua stále přetrvává. Přidejte k nim čerstvý chřest a máte jídlo, které by s hrdostí servírovali v rakouských michelinských restauracích. Krása jednoduchosti zkrátka nezná hranic, tentokrát v podání Kačí z blogu My Cooking Diary..

2 porce
30 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Brambory očistěte, malé ponechte v celku, velké rozkrojte na čtvrtky a vařte je v lehce osolené vodě doměkka asi 15–20 minut.
  2. Mezitím zbavte chřest lístků a dřevnatého konce. Stonky nakrájejte na 4cm kousky, hlavičky prozatím odložte.
  3. V rendlíku uvařte vejce nahniličko, zhruba 6 minut od bodu varu.
  4. Kopr a pažitku nasekejte najemno a promíchejte s tvarohem, mlékem, solí a pepřem.
  5. V pánvi rozehřejte máslo s olivovým olejem. Uvařené brambory slijte, ty v celku přepulte, nakrájené ponechte a položte je řeznou stranou do horkého másla s olejem. Po 2 minutách k nim přidejte kousky chřestu a opékejte vše dozlatova. Vsypte odkrojené hlavičky a restujte ještě 1 minutu.
  6. Uvařená vejce slijte, zalijte studenou vodou a oloupejte. Brambory s chřestem rozdělte na talíře, přelijte tvarohovou směsí, ozdobte hlavičkami chřestu a rozkrojeným vejcem.

PRIMA TIP: Mimo chřestovou sezonu můžete brambory s tvarohem doplnit zelenými fazolkami, hráškem nebo brokolicí.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Kateřina Saint Germain

My Cooking Diary Kateřina Saint Germain

Když se Kateřina Lustigová alias Kačí odstěhovala v 19 letech od rodičů se svým přítelem Adamem do vlastní domácnosti, začala se učit vařit a své pokusy a pokroky dokumentovala na Facebooku. Postupem doby přidala blog My Cooking Diary a nejoblíbenější recepty shrnula ve své první stejnojmenné kuchařce. Navazuje na ní svou druhou knihou, ve které představuje stovku vyzkoušených a jednoduchých receptů na každý den, od snídaně po večeři. Převládají jídla vegetariánská, ale na své si přijdou i milovníci masa a tradiční české kuchyně, i když inspirace ze zahraničních cest se do mnoha z nich také vloudila.

www.mycookingdiary.cz


Přečtěte si také

Recepty