Akademie kvality

Opečené tvarohové knedlíčky s rozvařenými hruškami a žmolenkou

Moje hodnocení
4x

Když si dáváte na podzim něco sladkého, zmrzlina to nejspíš nebude. Proto jsme připravili dezert, který je nejlepší ještě teplý. Hřejivý pocit doplní rozvařené voňavé hrušky se skořicí. Tyto suroviny dělají společnost příjemně vláčným tvarohovým knedlíčkům opečeným na másle a zaprášeným křupavou drobenkou z mouky, másla a cukru.

4 porce
30 minut

Suroviny

Žmolenka

Postup přípravy

  1. Do mísy dejte 100 g rozehřátého másla, přidejte vejce a vše promíchejte. Poté přidejte mouku, sůl, tvaroh, moučkový cukr a uhněťte těsto.
  2. Z těsta vyválejte kulaté knedlíčky, které uvařte ve vroucí vodě. Hotové budou, až vyplavou na povrch.
  3. Knedlíčky dejte vychladit do lednice a poté opečte na zbytku másla.
  4. Hrušky oloupejte, nakrájejte na kostičky a rozvařte s cukrem a skořicí.
  5. Smíchejte polohrubou mouku, povolené máslo, cukr, špetku soli a mletou skořici. Žmolenku pečte v troubě na 160 stupňů asi 25 minut.

PRIMA TIP: Tipy na další chutné recepty, ale i zajímavosti a rady o kvalitních potravinách najdete na webu akademiekvality.cz.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Akademie kvality


Přečtěte si také

Recepty