Suroviny
- tučný tvaroh 500 g
- vejce 2 ks
- polohrubá mouka 480 g
- máslo 150 g
- hruška 500 g
- cukr 75 g
- celá skořice 1 svitek
- mletá skořice 20 g
- sůl 1 špetka
Žmolenka
- polohrubá mouka 140 g
- máslo 100 g
- cukr krupice 100 g
Postup přípravy
- Do mísy dejte 100 g rozehřátého másla, přidejte vejce a vše promíchejte. Poté přidejte mouku, sůl, tvaroh, moučkový cukr a uhněťte těsto.
- Z těsta vyválejte kulaté knedlíčky, které uvařte ve vroucí vodě. Hotové budou, až vyplavou na povrch.
- Knedlíčky dejte vychladit do lednice a poté opečte na zbytku másla.
- Hrušky oloupejte, nakrájejte na kostičky a rozvařte s cukrem a skořicí.
- Smíchejte polohrubou mouku, povolené máslo, cukr, špetku soli a mletou skořici. Žmolenku pečte v troubě na 160 stupňů asi 25 minut.
PRIMA TIP: Tipy na další chutné recepty, ale i zajímavosti a rady o kvalitních potravinách najdete na webu akademiekvality.cz.
Opečené tvarohové knedlíčky s rozvařenými hruškami a žmolenkou 2 Zdroj: Akademie kvality
Opečené tvarohové knedlíčky s rozvařenými hruškami a žmolenkou 3 Zdroj: Akademie kvality