Akademie kvality

Okurkový salát se zakysanou smetanou, česnekem a čerstvým koprem

Moje hodnocení
4x

Okurkový salát patří bezesporu do klasické české kuchyně. Nedělní obědy u babiček si bez tohoto pokrmu snad ani nelze představit. A k létu se dokonale hodí díky své svěžesti. Tentokrát zkuste okurku připravit se zakysanou smetanou, česnekem a čerstvým koprem.

4 porce
30 minut
česká

Suroviny

Postup přípravy

  1. Okurky umyjte a škrabkou nastrouhejte na dlouhé slabé plátky.
  2. Zakysanou smetanu smíchejte s nasekaným koprem, prolisovaným česnekem, solí a pepřem.
  3. Hotovou směs důkladně promíchejte s okurkami a můžete servírovat.

PRIMA TIP: Do okurkového salátu můžete přidat trochu citronové šťávy na zvýšení chuti.

Zeleninu doporučujeme vždy vybírat s logem Klasa nebo BIO na obalech nebo od místních osvědčených farmářů oceněných značkou Regionální potravina.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Akademie kvality


Přečtěte si také

Recepty