Hledáte inspiraci pro každodenní vaření?
Nechte si zasílat newsletter plný sezónních receptů.
Najděte si recept
Na co máte chuť?

Okurkový salát se zakysanou smetanou, česnekem a čerstvým koprem
Okurkový salát patří bezesporu do klasické české kuchyně. Nedělní obědy u babiček si bez tohoto pokrmu snad ani nelze představit. A k létu se dokonale hodí díky své svěžesti. Tentokrát zkuste okurku připravit se zakysanou smetanou, česnekem a čerstvým koprem.
do 30 minut
4 porce
Suroviny (4 porce)
- salátová okurka 2 ks
- zakysaná smetana 200 g
- čerstvý kopr 80 g
- česnek 1 stroužek
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Okurky umyjte a škrabkou nastrouhejte na dlouhé slabé plátky.
- Zakysanou smetanu smíchejte s nasekaným koprem, prolisovaným česnekem, solí a pepřem.
- Hotovou směs důkladně promíchejte s okurkami a můžete servírovat.
PRIMA TIP: Do okurkového salátu můžete přidat trochu citronové šťávy na zvýšení chuti.
Zeleninu doporučujeme vždy vybírat s logem Klasa nebo BIO na obalech nebo od místních osvědčených farmářů oceněných značkou Regionální potravina.