Suroviny
- salátová okurka 2 ks
- zakysaná smetana 200 g
- kopr (čerstvý ) 80 g
- česnek 1 stroužek
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Okurky umyjte a škrabkou nastrouhejte na dlouhé slabé plátky.
- Zakysanou smetanu smíchejte s nasekaným koprem, prolisovaným česnekem, solí a pepřem.
- Hotovou směs důkladně promíchejte s okurkami a můžete servírovat.
PRIMA TIP: Do okurkového salátu můžete přidat trochu citronové šťávy na zvýšení chuti.
Zeleninu doporučujeme vždy vybírat s logem Klasa nebo BIO na obalech nebo od místních osvědčených farmářů oceněných značkou Regionální potravina.
Okurkový salát se zakysanou smetanou, česnekem a čerstvým koprem 6 Zdroj: Akademie kvality