Suroviny
- křupavá červená jablka (červený Delicius nebo Reneta), zbavená jádřince a nakrájená na plátky 1,5 cm 2 ks
- šťáva z 1/2 citronu
- tekutý med
- zrnka hroznů bez peciček, rozpůlená 150 g
- jarní cibulky nakrájené na šíkmé plátky 4 ks
- řapíkatý celer, nakrájený na šikmé plátky 2 řapíky
- malý římský salát (jen srdíčko), propláchnutý a natrhaný na kousky 1 ks
- vařené nebo pečené kuřecí maso bez kůže, natrhané na kousky 300 g
- opražené a rozdrcené vlašské ořechy 1–2 lžíce
- snítky bylinek na ozdobu
Zálivka
- bílý jogurt 200 g
- česnek, rozdrcený 1 stroužek
- jablečný ocet 1 lžíce
- dijónská hořčice 1 lžíce
- sůl a čerstvě namletý pepř
- nadrobno nasekané bylinky
Postup přípravy
- Plátky jablek promíchejte ve velké míse s citronovou šťávou a medem. Přidejte zrnka vína, nakrájený celer, cibulku, salát a kousky kuřete a promíchejte.
- Na zálivku promíchejte jogurt, česnek, ocet, hořčici a bylinky. Zálivku osolte a opepřete. Přelijte salát v míse a dobře promíchejte. Posypte nasekanými ořechy, případně bylinkami a podávejte.