Suroviny
- jablka (křupavá červená,červený Delicius nebo Reneta, zbavená jádřince a nakrájená na plátky 1,5 cm) 2 ks
- citronová šťáva z 1/2 citronu
- med (tekutý )
- hroznové víno (zrnka hroznů bez peciček, rozpůlená) 150 g
- řapíkatý celer (nakrájený na šikmé plátky) 2 řapíky
- římský salát (malý,jen srdíčko, propláchnutý a natrhaný na kousky) 1 ks
- kuřecí maso (vařené nebo pečené,bez kůže, natrhané na kousky) 300 g
- vlašské ořechy (opražené a rozdrcené ) 1–2 lžíce
- bylinky (na ozdobu) snítka
Zálivka
- bílý jogurt 200 g
- česnek (rozdrcený) 1 stroužek
- jablečný ocet 1 lžíce
- dijonská hořčice 1 lžíce
- bylinky (nadrobno nasekané )
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Plátky jablek promíchejte ve velké míse s citronovou šťávou a medem. Přidejte zrnka vína, nakrájený celer, cibulku, salát a kousky kuřete a promíchejte.
- Na zálivku promíchejte jogurt, česnek, ocet, hořčici a bylinky. Zálivku osolte a opepřete. Přelijte salát v míse a dobře promíchejte. Posypte nasekanými ořechy, případně bylinkami a podávejte.