Netradiční bramborový salát s červenou řepou, jablkem a křenem servírovaný s uzeným lososem

Moje hodnocení
13x

Bramborový salát na český sváteční stůl bezpochyb patří. Vždyť co by to bylo za Vánoce bez kapra a salátu? Receptů na něj existuje nepočítaně a každá rodina si hýčká ten svůj. Proč si ale nedopřát bramborový salát kdykoliv během roku? To vám dá určitou svobodu v experimentování a můžete vyzkoušet i nové a neobvyklé kombinace. Variace s nasládlou červenou řepou a řízným křenem báječně pasuje k rybám, a zvlášť s uzeným lososem vytvoří dokonalé spojení.

4 porce
30 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Na kostičky nakrájené oloupané brambory a řepu smíchejte s nastrouhaným křenem, jablky na malé kostičky, nasekanou jarní cibulkou, hořčicí, majonézou a zakysanou smetanou. Poté dle chuti osolte, opepřete a dochuťte citronovou šťávu.
  2. Po uležení v ledničce podávejte spolu s plátky uzeného lososa, posypané najemno nastrouhaným vejcem.

Vydejte se do obchodu pro zeleninu a brambory od českých zemědělců a vyzkoušejte kromě osvědčené klasiky také novou kreativní variantu, díky které bude nejen váš sváteční stůl hýřit barvami a dočkáte se zajímavého spojení chutí.

Brambory jsou oblíbenou surovinou také u kuchařů, což potvrzuje i šéfkuchař Jan Souček z restaurace Jídlovice: „Česká kuchyně bez brambor je jako italská bez rajčat. Pro mě jsou v kuchyni nepostradatelnou surovinou a upřímně neznám kuchaře, který by brambory nemiloval. Koneckonců i můj první dětský kuchařský experiment byl brambora pečená v popelu.“

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Jan Souček


Přečtěte si také

Recepty