Nakládaná zelenina krok za krokem

Moje hodnocení
4x

Máte vlastní zahrádku a chcete mít v zásobě pár receptů, jak naložit s domácí zeleninou? Ano, nakládání je ideální cesta!

1 porce
60 minut

Suroviny

  • kořenicí směs k nakládání okurek (např. Lako Labeta) 1 balení
  • hořčičné semínko (hořčičné semínko (např. Labeta))
  • cukr 120 g
  • ocet 500 ml
  • voda 1,75 l
  • zelenina (zelenina (okurky, cibule, papričky, česnek aj.))

Postup přípravy

  1. Lák si připravte jako první. Kořenicí směs, hořčičné semínko, cukr, ocet a vodu svařte a nechte odležet.
  2. Do směsi můžete přidat dle vlastní chuti i např. koriandr, bazalku, výborné je semínko kopru.
  3. Poté si poskládejte zeleninu do vyvařených skleniček. Může to být směs okurek, beraních rohů, cibulek a chilli papriček.
  4. Menší kousky pokrájejte, pro výraznější chuť můžete přidat kuličky pepře a nového koření nebo třeba kolečka mrkve.
  5. Víčka a hrdla vydezinfikujte, zeleninu zalijte lákem a sterilujte 20–30 minut podle velikosti sklenic buď v zavařovacím hrnci, nebo ponořené ve vodě v kastrolu na plotně.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Tereza Pánková

redaktorka FTV Prima

Přečtěte si také

Recepty