Nakládaná zelenina krok za krokem
Zdroj: archiv Labeta
Nakládaná zelenina krok za krokem
Zdroj:
archiv Labeta
Máte vlastní zahrádku a chcete mít v zásobě pár receptů, jak naložit s domácí zeleninou? Ano, nakládání je ideální cesta!
Postup přípravy
-
Lák si připravte jako první. Kořenicí směs, hořčičné semínko, cukr, ocet a vodu svařte a nechte odležet.
-
Do směsi můžete přidat dle vlastní chuti i např. koriandr, bazalku, výborné je semínko kopru.
-
Poté si poskládejte zeleninu do vyvařených skleniček. Může to být směs okurek, beraních rohů, cibulek a chilli papriček.
-
Menší kousky pokrájejte, pro výraznější chuť můžete přidat kuličky pepře a nového koření nebo třeba kolečka mrkve.
-
Víčka a hrdla vydezinfikujte, zeleninu zalijte lákem a sterilujte 20–30 minut podle velikosti sklenic buď v zavařovacím hrnci, nebo ponořené ve vodě v kastrolu na plotně.
Nakládaná zelenina krok za krokem 2
Zdroj: archiv Labeta
Nakládaná zelenina krok za krokem 2
Zdroj:
archiv Labeta