Nadýchaná máslová brioška
Zdroj: Slepičárna blog
Nadýchaná máslová brioška
Zdroj:
Slepičárna blog
Jste fanoušci domácího pečení a rádi byste si dopřáli poctivé briošky? Není problém, máme pro vás fantastický recept, díky kterému je zvládnete naprosto bez problému a budou krásně nadýchané. K nim už vám pak stačí jen marmeláda a trochu másla.
Postup přípravy
-
Ohřejte mléko, mělo by být vlažné (ne horké!).
-
Vmíchejte do mléka 1 lžíci cukru, rozdrobte droždí a zasypte 2 lžícemi z odvážené mouky.
-
Nechte v teple vzejít kvásek, trvá to asi 10 minut.
-
Mezitím prosejte mouku do mísy od robotu. Přidejte zbytek cukru, sůl, vejce, kostičky másla a vzešlý kvásek.
-
Pomocí hnětacího nástavce při nižší až střední rychlosti vypracuje těsto. Musí se odlepit od mísy, to může trvat i 30 minut. Nikam nespěchejte.
-
Těsto seshora zlehka posypte moukou, přikryjte čistou utěrkou a nechte v teple kynout 45 minut.
-
Formu na pečení vymažte máslem a vysypte moukou. Vykynuté těsto propracujte na pomoučené pracovní ploše.
-
Rozdělte na 8 stejně velkých dílů a ty ještě propracujte do bochánků. Vyskládejte je k sobě (2 vedle sebe u podélné formy), přikryjte utěrkou a ještě nechte v teple kynout 30 minut.
-
Mezitím rozehřejte troubu na 160 °C. Trošku másla rozpusťte (opět nesmí být horké!). Nakynuté bochánky seshora potřete máslem, nešetřete.
-
Vložte do trouby a pečte dozlatova asi 30 minut. Formu dávejte na plech, když těsto hodně vykyne, mohou některé bochánky přepadnout přes formu.
-
V průběhu pečení ještě můžete jednou briošky pomazat máslem. Ještě teplé podávejte s máslem a marmeládou.
Nadýchaná máslová brioška 1
Zdroj: Slepičárna blog
Nadýchaná máslová brioška 1
Zdroj:
Slepičárna blog