Najděte si recept
Na co máte chuť?

Nadívaná jarní kuřátka ve špenátovém hnízdě
Dřív se tímto způsobem připravovala hlavně holoubátka. Jarní kuřátka jsou však skvělá, navíc jsou více dostupná.
do 1 hodiny
4 porce
Suroviny (4 porce)
Nádivka:
- Houska 2 ks
- máslo + na pečení 75 g
- smetana ke šlěhání 200 ml
- Žloutek 2 ks
- Bílek 1 ks
- mandle, oloupané, nahrubo nasekané 100 g
- petrželka 1 hrst
- Muškátový oříšek
- Sůl
- Pepř
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Housky nakrájejte na kostky a opečte na polovině másla. Pak je zalijte smetanou s rozšlehanými žloutky a zbylým rozpuštěným máslem. Osolte, okořeňte a tekutinu nechte vsáknout do pečiva.
- Přimíchejte nahrubo nasekané mandle a najemno nasekanou petrželku.
- Bílek ušlehejte na tuhý sníh a lehce ho zapravte do směsi, kterou naplňte vně i uvnitř osolená kuřátka.
- Pečte je na másle, lehce podlitá vodou, při 160 °C asi 40 minut. Podávejte se špenátem.