Suroviny
- jarní kuře 4 ks
- špenát (dušený špenát k podávání)
Nádivka
- houska 2 ks
- máslo (+ na pečení) 75 g
- smetana ke šlehání 200 ml
- žloutek 2 ks
- bílek 1 ks
- mandle (oloupané, nahrubo nasekané) 100 g
- petrželka 1 hrst
- muškátový oříšek
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Housky nakrájejte na kostky a opečte na polovině másla. Pak je zalijte smetanou s rozšlehanými žloutky a zbylým rozpuštěným máslem. Osolte, okořeňte a tekutinu nechte vsáknout do pečiva.
- Přimíchejte nahrubo nasekané mandle a najemno nasekanou petrželku.
- Bílek ušlehejte na tuhý sníh a lehce ho zapravte do směsi, kterou naplňte vně i uvnitř osolená kuřátka.
- Pečte je na másle, lehce podlitá vodou, při 160 °C asi 40 minut. Podávejte se špenátem.