Suroviny
- sušené ovoce (směs sušených jablek, hrušek a švestek) 300 g
- cukr krupice 1-2 lžíce
- sušené rozinky (nebo sušené brusinky) 1 hrst
- ořechy (ořechy a mandle)
- hřebíček několik
- skořice svitek
- badyán
- citron 1 ks
- rum (podle chuti)
Jasné je jen to, že se připravuje ze směsi sušeného ovoce a voňavého koření, je více či méně hustý a více či méně alkoholický…
Postup přípravy
- Všechno sušené ovoce a ořechy zalijte vodou a nechte přes noc bobtnat.
- Přidejte tolik vody, aby byly plody pokryté asi o 1cm, přidejte koření, uveďte do varu a pak zvolna uvařte doměkka – asi 10 až 15 minut.
- Odstraňte celá koření a muziku dochuťte citronovou šťávou a kůrou, cukrem a rumem pole chuti.