Superjídlo / Dana Jacobi

Mrkvovo-pastinákový pikantní salát na marocký způsob

Moje hodnocení
3x

Opražené koření vnese do křupavého salátu ze strouhané kořenové zeleniny hřejivý nádech. Harissa, severoafrická pasta z chilli a koření, dodá této jedinečné verzi crudités pikantní náboj.

6 porcí
30 minut
arabská

Suroviny

Postup přípravy

  1. V malé pánvičce se silným dnem smíchejte skořici, kmín, koriandr, zázvor a za stálého míchání pražte při středně nízké teplotě, dokud se neuvolní aroma, asi 2 minuty. Sundejte z plotny a nechte vychladnout do pokojové teploty.
  2. Oloupejte mrkve a pastináky a nastrouhejte je na hrubém struhadle. Odložte stranou.
  3. V malé misce smíchejte opražené koření, citronovou šťávu, med, pastu harissa a necelou 1 čajové lžičky soli. Pomalu vmíchejte olivový olej a udělejte dresink. Ochutnejte a dle potřeby dokořeňte.
  4. V míse smíchejte pistácie se špetkou soli. Přidejte mrkev a pastináky, rozinky, 1 čajové lžičky soli, trochu pepře, dresink a dobře promíchejte. Dle chuti dokořeňte. Přendejte salát do servírovací mísy, posypte koriandrem a ihned podávejte.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Superjídlo / Dana Jacobi


Přečtěte si také

Recepty