návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Mrkvovo-ořechový dort

do 1,5 hodiny
Mrkvovo-ořechový dort
Autor: Pěkně vypečený blog Mrkvovo-ořechový dort
Dort je dost bohatý na ingredience, ale ty se všechny krásně promítnou ve výsledné chuti korpusu a společně s krémem tvoří dokonalý dezert.
Reklama

Článek

Nejlepší dorty Foto:

20 nejlahodnějších dortů pro každou příležitost

Příležitostí, které si zaslouží dort, je v životě naštěstí dost a dost. A je to dobře, protože receptů na ty nejúžasnější dorty je také spousta. A kdo má rád sladké, může...
Reklama

Postup

  1. Horkovzdušnou troubu předehřejte na 170 °C, formu vymažte máslem a vysypte moukou.
  2. V jedné míse smíchejte mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu a sůl.
  3. Ve druhé míse vyšlehejte vejce společně s oběma druhy cukru, přidejte vanilkový extrakt a olej. K této směsi vmíchejte sypkou směs mouky a nakonec přidejte mrkev, ananas a ořechy.
  4. Těsto dejte do formy a pečte přibližně hodinu (zhruba v polovině pečení korpus přikryjte alobalem, aby se nepřipálil, doporučujeme zohlednit zkušenosti s vlastní troubou a propečení korpusu zkoušet špejlí).
  5. Jakmile se korpus upeče, nechte ho úplně vystydnout. Mezitím si připravte krém. Ricottu vyšlehejte s cukrem a vanilkovým extraktem. Zvlášť vyšlehejte smetanu a ručně ji vmíchejte do připravené ricotty. Do krému pak lehce zašlehejte Créme Ole.
  6. Korpus vodorovně nařezejte na 4 části. Každou část promažte krémem, mazejte tak, aby krém zbyl i na pomazání celého dortu. Ten pak zasypejte ořechy i po stranách a dozdobte připravenými mrkvičkami z marcipánu a půlkami ořechů.
Reklama

Mrkvovo-ořechový dort 2 Foto: Mrkvovo-ořechový dort; foto: Pěkně vypečený blog

Pěkně vypečený blog Foto: Pěkně vypečený blog 

... aneb peču ráda pro svého muzikanta

Můj Pěkně vypečený blog je zaměřený zejména na sladké pečení, kterým dokážu provonět náš dům i několikrát týdně. Inspiraci čerpám například z receptů mých babiček, ale i bulharské rodiny mého muzikanta, díky které jsem začala objevovat nové chutě a poznávat tradiční balkánské pokrmy. Zároveň ráda zkouším nové moderní recepty, které s nadšením ochutnává naše početná rodina. Tím prvním a největším ochutnávačem, je vždy můj muzikant, protože jak už v podtitulu blogu zní ... peču hlavně pro něj.

Lucie Arichteva, 33 let

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama