zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Mrkvová bábovka s citronovou polevou z bílé čokolády
Autor: Mamachef Mrkvová bábovka s citronovou polevou z bílé čokolády

Mrkvová bábovka s citronovou polevou z bílé čokolády

Hodnoceno: 4x
Mrkvový dort, hovorově také mrkváč, je známá klasika, kterou jistě všichni znáte. Co tedy tentokrát zkusit něco trochu jiného a spojit tento oblíbený moučník s českou klasikou? Máme pro vás mrkvovou bábovku s polevou!
do 1,5 hodiny
10 ks porcí

reklama

Postup

  1. Postup na bábovku: Ve větší míse vyšlehejte máslo spolu s cukrem do pěny.
  2. Přidejte žloutky a zašlehejte.
  3. Dále přidejte mrkev, mouku, mleté oříšky, prášek do pečiva, sodu a pomocí stěrky spojte.
  4. Přidejte mléko a bílky (bílky můžete předem vyšlehat ve sníh) a opět důkladně promíchejte.
  5. Nakonec přimíchejte citronovou kúru, skořici a celé lískové oříšky.
  6. Formu na bábovku důkladně vymažte máslem a vysypte moukou.
  7. Pečte v troubě rozehřáté na 175 °C až 50–60 minut – řiďte se testem se špejlí, která má být po zapíchnutí a vytažení z bábovky suchá ve chvíli, kdy je těsto hotové.
  8. Po vytažení nechte pár minut vychladnout a poté vyklopte z formy.
  9. Postup na polevu: V malém kastrůlku přiveďte smetanu k varu.
  10. Poté stáhněte z plotny a vhoďte do smetany bílou čokoládu.
  11. Ihned míchejte, dokud se smetana s čokoládou nespojí.
  12. Následně přilijte citronovou šťávu a opět zamíchejte.
  13. Postup na dokončení: Vychladlou bábovku polijte připravenou polevou z bílé čokolády a citronu.
  14. Dozdobit můžete např. mrkvičkami z marcipánu.
Mrkvová bábovka s citronovou polevou z bílé čokolády
Autor: Mamachef Mrkvová bábovka s citronovou polevou z bílé čokolády

reklama

Mamachef
Martina Hladjuk

Jmenuji se Martina a jsem foodblogerka, fotografka a maminka žijící v Brně. Gastronomii miluji od malička a svoji vášeň nyní sdílím prostřednictvím svého blogu Mamachef. Název spojuje mé dvě já - tedy mě jako mámu a pak jako kuchařku / foodblogerku.

Nejvíce mě baví tvořit lehce netradiční recepty nebo do receptů tradičních přidat alespoň kapku vlastní inovace. Stejně jako na blogu, tak v mojí knize MAMACHEF Radost v kuchyni, najdete podrobně popsané recepty inspirované kuchyní celého světa.