Mrkvová bábovka s citronovou polevou z bílé čokolády
Zdroj: Mamachef
Mrkvová bábovka s citronovou polevou z bílé čokolády
Zdroj:
Mamachef
Mrkvový dort, hovorově také mrkváč, je známá klasika, kterou jistě všichni znáte. Co tedy tentokrát zkusit něco trochu jiného a spojit tento oblíbený moučník s českou klasikou? Máme pro vás mrkvovou bábovku s polevou!
Postup přípravy
-
Postup na bábovku: Ve větší míse vyšlehejte máslo spolu s cukrem do pěny.
-
Přidejte žloutky a zašlehejte.
-
Dále přidejte mrkev, mouku, mleté oříšky, prášek do pečiva, sodu a pomocí stěrky spojte.
-
Přidejte mléko a bílky (bílky můžete předem vyšlehat ve sníh) a opět důkladně promíchejte.
-
Nakonec přimíchejte citronovou kúru, skořici a celé lískové oříšky.
-
Formu na bábovku důkladně vymažte máslem a vysypte moukou.
-
Pečte v troubě rozehřáté na 175 °C až 50–60 minut – řiďte se testem se špejlí, která má být po zapíchnutí a vytažení z bábovky suchá ve chvíli, kdy je těsto hotové.
-
Po vytažení nechte pár minut vychladnout a poté vyklopte z formy.
-
Postup na polevu: V malém kastrůlku přiveďte smetanu k varu.
-
Poté stáhněte z plotny a vhoďte do smetany bílou čokoládu.
-
Ihned míchejte, dokud se smetana s čokoládou nespojí.
-
Následně přilijte citronovou šťávu a opět zamíchejte.
-
Postup na dokončení: Vychladlou bábovku polijte připravenou polevou z bílé čokolády a citronu.
-
Dozdobit můžete např. mrkvičkami z marcipánu.
Mrkvová bábovka s citronovou polevou z bílé čokolády 2
Zdroj: Mamachef
Mrkvová bábovka s citronovou polevou z bílé čokolády 2
Zdroj:
Mamachef