Těsto
- bonbony (HARIBO Goldbären)
- máslo (pokojové teploty) 250 g
- moučkový cukr 250 g
- vejce 1 ks
- hladká mouka 500 g
Krém
- bílá čokoláda 200 g
- smetana ke šlehání 130 ml
- máslo 60 g
Zdobení
- bonbony (HARIBO Goldbären Minis)
Želatinové bonbony Haribo si oblíbily celé generace dětí i dospělých, ale věděli jste, že ikonické bonbony ve tvaru medvídků můžete použít i v kuchyni při přípravě lahodných dezertů? Vyzkoušejte třeba medvědí sušenky, které se hodí nejen jako svačinka, ale skvělé doplní i každou dětskou párty. Bonbony můžete navíc použít i k dozdobení dortů nebo třeba cup cakes. Inspiraci na další recepty naleznete na www.haribomalycukrar.cz, kde se právě teď můžete zapojit do soutěže pro děti a rodiče.
Další recepty s Haribo bonbony pro inspiraci najdete v tomto speciálu:
Postup přípravy
- Máslo pokojové teploty vyšlehejte s cukrem. Jakmile bude směs bílá, přidejte vejce a opět šlehejte. Nakonec zapracujte mouku. Vzniklé těsto zabalte do fólie a nechte alespoň půl hodiny chladit v lednici.
- Odpočaté těsto rozválejte na pomoučené pracovní ploše do výšky zhruba 3 mm. Vykrájejte zvolené tvary a do každého druhého vykrojte ještě menší tvar. Pokládejte na plech vyložený pečicím papírem.
- Sušenky vložte do předem vyhřáté trouby na 175 °C a pečte zhruba 10 minut. Předtím, než uběhne poslední minuta, vložte do vykrojených otvorů v sušence 1 průhledného medvídka HARIBO Goldbären s příchutí ananasu, čímž dosáhnete požadovaného efektu – průhledného okénka.
- Bílou čokoládu rozpusťte společně se smetanou a máslem v mikrovlnné troubě či vodní lázni.
- Následně směs nechte chladit minimálně 1 hodinu v lednici. Poté ji vyšlehejte do jemného krému.
- Sušenku, která nemá okénko, potřete krémem. Doprostřed sušenky poskládejte HARIBO Goldbären Minis a na prázdný okraj naneste cukrářskou špičkou zbytek krému.
- Nazdobenou sušenku přiklopte tvarem s průhledným okénkem.
PRIMA TIP: Správnou pokojovou teplotu másla poznáte tak, že do něj prstem lehce uděláte díru.