archiv Haribo

Medvědí sušenky

Moje hodnocení
5x

Rádi si pochutnáte na sladkých pokrmech? Receptů na dezerty je celá řada, ale občas člověk prostě potřebuje nějakou inspiraci. Tu teď můžete čerpat i z receptů, které připravila společnost Haribo. Už jste vyzkoušeli třeba medvědí sušenky? Děti je budou milovat!

1 porce
90 minut

Těsto

Zdobení

  • bonbony (HARIBO Goldbären Minis)

Želatinové bonbony Haribo si oblíbily celé generace dětí i dospělých, ale věděli jste, že ikonické bonbony ve tvaru medvídků můžete použít i v kuchyni při přípravě lahodných dezertů? Vyzkoušejte třeba medvědí sušenky, které se hodí nejen jako svačinka, ale skvělé doplní i každou dětskou párty. Bonbony můžete navíc použít i k dozdobení dortů nebo třeba cup cakes. Inspiraci na další recepty naleznete na www.haribomalycukrar.cz, kde se právě teď můžete zapojit do soutěže pro děti a rodiče.

Další recepty s Haribo bonbony pro inspiraci najdete v tomto speciálu:

Postup přípravy

  1. Máslo pokojové teploty vyšlehejte s cukrem. Jakmile bude směs bílá, přidejte vejce a opět šlehejte. Nakonec zapracujte mouku. Vzniklé těsto zabalte do fólie a nechte alespoň půl hodiny chladit v lednici.
  2. Odpočaté těsto rozválejte na pomoučené pracovní ploše do výšky zhruba 3 mm. Vykrájejte zvolené tvary a do každého druhého vykrojte ještě menší tvar. Pokládejte na plech vyložený pečicím papírem.
  3. Sušenky vložte do předem vyhřáté trouby na 175 °C a pečte zhruba 10 minut. Předtím, než uběhne poslední minuta, vložte do vykrojených otvorů v sušence 1 průhledného medvídka HARIBO Goldbären s příchutí ananasu, čímž dosáhnete požadovaného efektu – průhledného okénka.
  4. Bílou čokoládu rozpusťte společně se smetanou a máslem v mikrovlnné troubě či vodní lázni.
  5. Následně směs nechte chladit minimálně 1 hodinu v lednici. Poté ji vyšlehejte do jemného krému.
  6. Sušenku, která nemá okénko, potřete krémem. Doprostřed sušenky poskládejte HARIBO Goldbären Minis a na prázdný okraj naneste cukrářskou špičkou zbytek krému.
  7. Nazdobenou sušenku přiklopte tvarem s průhledným okénkem.

PRIMA TIP: Správnou pokojovou teplotu másla poznáte tak, že do něj prstem lehce uděláte díru.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

archiv Haribo


Přečtěte si také

Recepty