návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Medvědí sušenky

Hodnoceno: 0x
do 1,5 hodiny
Medvědí sušenky
Autor: archiv Haribo Medvědí sušenky
Rádi si pochutnáte na sladkých pokrmech? Receptů na dezerty je celá řada, ale občas člověk prostě potřebuje nějakou inspiraci. Tu teď můžete čerpat i z receptů, které připravila společnost Haribo. Už jste vyzkoušeli třeba medvědí sušenky? Děti je budou milovat!

Želatinové bonbony Haribo si oblíbily celé generace dětí i dospělých, ale věděli jste, že ikonické bonbony ve tvaru medvídků můžete použít i v kuchyni při přípravě lahodných dezertů? Vyzkoušejte třeba medvědí sušenky, které se hodí nejen jako svačinka, ale skvělé doplní i každou dětskou párty. Bonbony můžete navíc použít i k dozdobení dortů nebo třeba cup cakes. Inspiraci na další recepty naleznete na www.haribomalycukrar.cz, kde se právě teď můžete zapojit do soutěže pro děti a rodiče. 

Další recepty s Haribo bonbony pro inspiraci najdete v tomto speciálu:

Postup

  1. Máslo pokojové teploty vyšlehejte s cukrem. Jakmile bude směs bílá, přidejte vejce a opět šlehejte. Nakonec zapracujte mouku. Vzniklé těsto zabalte do fólie a nechte alespoň půl hodiny chladit v lednici.  
  2. Odpočaté těsto rozválejte na pomoučené pracovní ploše do výšky zhruba 3 mm. Vykrájejte zvolené tvary a do každého druhého vykrojte ještě menší tvar. Pokládejte na plech vyložený pečicím papírem. 
  3. Sušenky vložte do předem vyhřáté trouby na 175 °C a pečte zhruba 10 minut. Předtím, než uběhne poslední minuta, vložte do vykrojených otvorů v sušence 1 průhledného medvídka HARIBO Goldbären s příchutí ananasu, čímž dosáhnete požadovaného efektu – průhledného okénka. 
  4. Bílou čokoládu rozpusťte společně se smetanou a máslem v mikrovlnné troubě či vodní lázni. 
  5. Následně směs nechte chladit minimálně 1 hodinu v lednici. Poté ji vyšlehejte do jemného krému.
  6. Sušenku, která nemá okénko, potřete krémem. Doprostřed sušenky poskládejte HARIBO Goldbären Minis a na prázdný okraj naneste cukrářskou špičkou zbytek krému. 
  7. Nazdobenou sušenku přiklopte tvarem s průhledným okénkem.  

PRIMA TIP: Správnou pokojovou teplotu másla poznáte tak, že do něj prstem lehce uděláte díru. 

Medvědí sušenky
Autor: archiv Haribo Medvědí sušenky
Související témata: Haribo Malý cukrář , Haribo , sušenky , Sladké