Najděte si recept
Na co máte chuť?

Medový svařák s vůní koření
Kdo by neměl rád vůni svařáku, která pohladí duši a provoní celé okolí hřebíčkem. Stejně jako u kávy je zde ale mnohem zdravější varianta, jak oblíbený svařáček osladit. Stačí nahradit cukr lučním medem. A pokud si nejste jisti, jak správně svařák udělat, zde je krátký návod,
do 10 minut
4 porce
Suroviny (4 porce)
- kvalitní červené víno 1 litr
- hřebíček 8 ks
- celá skořice 1 svitek
- badyán 4 hvězdičky
- luční med (např. Medokomerc) 4 lžíce
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Na kvalitě vína nešetřete, protože kyselé víno nepřebijete ani tím nejlepším medem, a taky vás nebude bolet hlava. Nalijte jej do hrnce, přidejte koření a přiveďte k varu. Hrnec musíte hlídat, protože se víno nesmí převařit! Jak to začne bublat, ihned vypněte.
- Med předem předehřejte, aby byl do hrnečku tekutější, na jeden hrneček počítejte s jednou lžící, kterou do něj nalijete předem. Potom zalijte horkým svařákem i s kořením. Nebojte se, že by med ztratil své zdravotní kvality, při tak krátkém působení a postupném ochlazování svařáku vám nejen vylepší jeho chuť, ale také posílí imunitu!