Suroviny
- červené víno (kvalitní ) 1 litr
- hřebíček 8 ks
- skořice (celá ) 1 svitek
- badyán 4 hvězdičky
- med (luční med (např. Medokomerc)) 4 lžíce
Postup přípravy
- Na kvalitě vína nešetřete, protože kyselé víno nepřebijete ani tím nejlepším medem, a taky vás nebude bolet hlava. Nalijte jej do hrnce, přidejte koření a přiveďte k varu. Hrnec musíte hlídat, protože se víno nesmí převařit! Jak to začne bublat, ihned vypněte.
- Med předem předehřejte, aby byl do hrnečku tekutější, na jeden hrneček počítejte s jednou lžící, kterou do něj nalijete předem. Potom zalijte horkým svařákem i s kořením. Nebojte se, že by med ztratil své zdravotní kvality, při tak krátkém působení a postupném ochlazování svařáku vám nejen vylepší jeho chuť, ale také posílí imunitu!
Medový svařák s vůní koření 2 Zdroj: archiv Medokomerc