zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Medový svařák s vůní koření
Autor: archiv Medokomerc Medový svařák s vůní koření

Medový svařák s vůní koření

Hodnoceno: 4x
Kdo by neměl rád vůni svařáku, která pohladí duši a provoní celé okolí hřebíčkem. Stejně jako u kávy je zde ale mnohem zdravější varianta, jak oblíbený svařáček osladit. Stačí nahradit cukr lučním medem. A pokud si nejste jisti, jak správně svařák udělat, zde je krátký návod,
do 10 minut
4 porce

reklama

Suroviny (4 porce)

Postup

  1. Na kvalitě vína nešetřete, protože kyselé víno nepřebijete ani tím nejlepším medem, a taky vás nebude bolet hlava. Nalijte jej do hrnce, přidejte koření a přiveďte k varu. Hrnec musíte hlídat, protože se víno nesmí převařit! Jak to začne bublat, ihned vypněte. 
  2. Med předem předehřejte, aby byl do hrnečku tekutější, na jeden hrneček počítejte s jednou lžící, kterou do něj nalijete předem. Potom zalijte horkým svařákem i s kořením. Nebojte se, že by med ztratil své zdravotní kvality, při tak krátkém působení a postupném ochlazování svařáku vám nejen vylepší jeho chuť, ale také posílí imunitu!
Medový svařák s vůní koření
Autor: archiv Medokomerc Medový svařák s vůní koření

reklama

Související témata: svařák , svařené víno , med , Nápoje