Medový svařák s vůní koření
Zdroj: archiv Medokomerc
Medový svařák s vůní koření
Zdroj:
archiv Medokomerc
Kdo by neměl rád vůni svařáku, která pohladí duši a provoní celé okolí hřebíčkem. Stejně jako u kávy je zde ale mnohem zdravější varianta, jak oblíbený svařáček osladit. Stačí nahradit cukr lučním medem. A pokud si nejste jisti, jak správně svařák udělat, zde je krátký návod,
Postup přípravy
-
Na kvalitě vína nešetřete, protože kyselé víno nepřebijete ani tím nejlepším medem, a taky vás nebude bolet hlava. Nalijte jej do hrnce, přidejte koření a přiveďte k varu. Hrnec musíte hlídat, protože se víno nesmí převařit! Jak to začne bublat, ihned vypněte.
-
Med předem předehřejte, aby byl do hrnečku tekutější, na jeden hrneček počítejte s jednou lžící, kterou do něj nalijete předem. Potom zalijte horkým svařákem i s kořením. Nebojte se, že by med ztratil své zdravotní kvality, při tak krátkém působení a postupném ochlazování svařáku vám nejen vylepší jeho chuť, ale také posílí imunitu!
Medový svařák s vůní koření 2
Zdroj: archiv Medokomerc
Medový svařák s vůní koření 2
Zdroj:
archiv Medokomerc