archiv Medokomerc

Medový svařák s vůní koření

Moje hodnocení
6x

Kdo by neměl rád vůni svařáku, která pohladí duši a provoní celé okolí hřebíčkem. Stejně jako u kávy je zde ale mnohem zdravější varianta, jak oblíbený svařáček osladit. Stačí nahradit cukr lučním medem. A pokud si nejste jisti, jak správně svařák udělat, zde je krátký návod,

4 porce
10 minut

Suroviny

  • kvalitní červené víno 1 litr
  • hřebíček 8 ks
  • celá skořice 1 svitek
  • badyán 4 hvězdičky
  • luční med (např. Medokomerc) 4 lžíce

Postup přípravy

  1. Na kvalitě vína nešetřete, protože kyselé víno nepřebijete ani tím nejlepším medem, a taky vás nebude bolet hlava. Nalijte jej do hrnce, přidejte koření a přiveďte k varu. Hrnec musíte hlídat, protože se víno nesmí převařit! Jak to začne bublat, ihned vypněte.
  2. Med předem předehřejte, aby byl do hrnečku tekutější, na jeden hrneček počítejte s jednou lžící, kterou do něj nalijete předem. Potom zalijte horkým svařákem i s kořením. Nebojte se, že by med ztratil své zdravotní kvality, při tak krátkém působení a postupném ochlazování svařáku vám nejen vylepší jeho chuť, ale také posílí imunitu!

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

archiv Medokomerc


Přečtěte si také

Recepty