Masové kuličky v houbové omáčce

Moje hodnocení
8x

Už jste si domů přinesli několikátý košík hub a dochází vám inspirace, jak tyto plody lesa zpracovat? Nebojte se, máme tu další tip pro milovníky krémových omáček a mletého masa. Masové kuličky v houbové omáčce se jen tak neomrzí.

4 porce
60 minut

Omáčka

Masové kuličky

  • mleté maso (mix) 300–500 g
  • cibule (střední cibule) 1 ks
  • česnek 1 stroužek
  • vejce 1 ks
  • zelená petrželka 1 hrst
  • vejce (sůl, pepř)
  • olej na smažení

Postup přípravy

  1. V míse smíchejte mleté maso s vajíčkem, najemno nakrájenou cibulí, česnekem, nasekanou petrželkou, solí a pepřem.
  2. Směs rukama důkladně propracujte a nechte chvíli odležet. Poté z masa tvarujte kuličky, které zprudka osmahněte na troše oleje.
  3. Houby očistěte a pokrájejte na kousky. Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno. Poté ji osmahněte na troše másla a olivového oleje.
  4. Přidejte houby, zvyšte oheň a vše restujte, dokud se nevyvaří veškerá tekutina.
  5. Poté houby osolte a opepřete. K houbám přidejte bílé víno a zhruba 2 minuty povařte. Zalijte vodou, vhoďte snítky tymiánu a vše přiveďte k varu.
  6. Do vroucí omáčky vhoďte osmahnuté masové kuličky a vše vařte zhruba 20 minut.
  7. Nakonec omáčku zjemněte smetanou, dochuťte solí, pepřem a sójovou omáčkou.
  8. Posypte zelenou petrželkou a podávejte s vařenou rýží či těstovinou.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Garden & Kitchen


Přečtěte si také

Recepty