Masové kuličky v houbové omáčce
Zdroj: Garden & Kitchen
Masové kuličky v houbové omáčce
Zdroj:
Garden & Kitchen
Už jste si domů přinesli několikátý košík hub a dochází vám inspirace, jak tyto plody lesa zpracovat? Nebojte se, máme tu další tip pro milovníky krémových omáček a mletého masa. Masové kuličky v houbové omáčce se jen tak neomrzí.
Postup přípravy
-
V míse smíchejte mleté maso s vajíčkem, najemno nakrájenou cibulí, česnekem, nasekanou petrželkou, solí a pepřem.
-
Směs rukama důkladně propracujte a nechte chvíli odležet. Poté z masa tvarujte kuličky, které zprudka osmahněte na troše oleje.
-
Houby očistěte a pokrájejte na kousky. Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno. Poté ji osmahněte na troše másla a olivového oleje.
-
Přidejte houby, zvyšte oheň a vše restujte, dokud se nevyvaří veškerá tekutina.
-
Poté houby osolte a opepřete. K houbám přidejte bílé víno a zhruba 2 minuty povařte. Zalijte vodou, vhoďte snítky tymiánu a vše přiveďte k varu.
-
Do vroucí omáčky vhoďte osmahnuté masové kuličky a vše vařte zhruba 20 minut.
-
Nakonec omáčku zjemněte smetanou, dochuťte solí, pepřem a sójovou omáčkou.
-
Posypte zelenou petrželkou a podávejte s vařenou rýží či těstovinou.
Masové kuličky v houbové omáčce 2
Zdroj: Garden & Kitchen
Masové kuličky v houbové omáčce 2
Zdroj:
Garden & Kitchen