Těsto
- hladká mouka 330 g
- sušené droždí 10 g
- jedlá soda 1 lžička
- cukr 60 g
- vejce 3 ks
- voda asi 350 ml
- sůl 1/4 lžičky
Lívance
- rostlinný olej (nebo máslo na smažení)
- arašídy (pražené nesolené, nasekané) 200 g
- cukr 100 g
- máslo 120 g
Postup přípravy
- Ve velké míse smíchejte mouku, sušené droždí, jedlou sodu, cukr a sůl.
- V jiné misce prošlehejte vejce s vodou a tekutou směs vmíchejte do suchých ingrediencí a vymíchejte hladké těstíčko.
- Přikryjte a nechte na teplém místě kynout 2 hodiny.
- Nepřilnavou pánev rozehřejte a potřete olejem nebo máslem. Nandejte sběračku těsta a rozetřete ji na silnější placku. Smažte zvolna, až bude zespoda dozlatova a shora se budou tvořit bublinky a těsto zpevní, ale stále bude vlhké.
- Posypte drcenými praženými arašídy, trochou cukru a přidejte plátek másla. Těsto přehněte v půlce a lívanec vyndejte z pánve na talíř.
- Můžete rovnou podávat nebo lívanec ještě dozdobte dalšími arašídy, ovocem nebo pokapejte například zlatým sirupem.
PRIMA TIP: Pokud vás láká asijská kuchyně, kurzy vaření pod taktovkou Sofie Smith můžeme jen doporučit! Dozvíte se spoustu informací a tipů, kde nakupovat ingredience, jak je případně využít dál nebo čím je nahradit (pokud to jde :) a hlavně se naučíte vařit opravdu autentická asijská jídla. A pokud se vám nechce rovnou do kuchyně, vychutnejte si výtečné pokrmy s nezaměnitelným rukopisem v jedné z poboček Café Buddha v Praze.