návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Maďarský hrnec

4 porce
nad 2 hodiny
Maďarský hrnec
Maďarský hrnec Autor: Kublanka.cz
Tak tohle je ideální jídlo do zimních dnů: maso, klobása, zelenina. Zasytí, zahřeje a jako přílohu stačí přidat už jen světlé pečivo.
Reklama

Suroviny (4 porce)

Reklama

Postup

  1. Rýži uvařte do poloměkka a nechte ji vychladnout. Polovinu vepřového masa umelte a druhou polovinu nakrájejte na 5 plátků. Umleté maso smíchejte s předvařenou rýží, ochuťte solí a pepřem. Kysané zelí propláchněte studenou vodou a nechte ho okapat.
  2. V silnostěnném hrnci si na sádle zpěňte najemno nakrájenou cibuli. Jakmile cibule zesklovatí, stáhněte ji z ohně a přimíchejte sladkou papriku. Na závěr přidejte propláchnuté kysané zelí a dobře promíchejte. Podle chuti ochuťte najemno nasekaným koprem.
  3. Troubu si předehřejte na 160 °C. Celou hlávku zelí spařte vroucí vodou a opatrně z ní odloupněte 5 listů, kterým odřízněte tvrdý košťál, a zabalte do nich připravené mleté maso.
  4. Zelné závitky rozložte spolu s plátky krkovice a anglické slaniny na kysané zelí. Podlijte vodou (kysané zelí by mělo být téměř potopené), přiklopte poklicí a dejte péct do předehřáté trouby do změknutí (60–90 minut). V případě potřeby podlijte vodou.
  5. Jakmile je maso měkké, vyndejte hrnec z trouby a závitky spolu s krkovičkou a anglickou slaninou dejte na talíř a přikryjte alobalem. V misce dobře promíchejte zakysanou smetanu s moukou a přilijte ji do hrnce ke kysanému zelí a dobře promíchejte. Hrnec s kysaným zelím dejte na sporák a za stálého míchání přiveďte k varu. Jakmile mouka zelí zahustí, vraťte do hrnce závitky spolu s krkovičkou a anglickou slaninou a na závitky položte nařezané paprikové klobásy. Vraťte zpět do trouby a nechte péct dalších 15–20 minut.
Reklama

Maďarský hrnec Foto:

Maďarský hrnec Foto:

Maďarský hrnec, foto: Kublanka.cz

Kublanka vaří doma

Kublanka.cz Foto:

Kublanka je zkratka pro manžele Kubu a Blanku. První jídlo, co Blanka Kubovi uvařila, bylo kuře na meruňkách. S díky jí to vrátil a ještě následující měsíc si z ní dělal legraci, jaká je to ale kuchařka. První partnerské jídlo a hned vlastní gól. To vážně nemohl tušit, jaký kulinářský talent právě objevil.

Nicméně dostala ještě šanci, až tak byl zamilován. A najednou se děly věci. Blanka s Kubou jsou již spolu 8 let. Kuře na meruňkách už mu nikdy neuvařila a naopak uvařila cokoliv si přál. A k reklamaci znovu nikdy nedošlo. Teda až na reklamaci jeho hmotnosti. Blanka uvaří všechno a Kuba všechno sní. Kuba je spokojený. Blanka je spokojená.

Jak jim to společné vaření jde je k vidění na www.kublanka.cz

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama