Suroviny
Sledujte novou kulinární show Teď vaří šéf! se Zdeňkem Pohlreichem každou neděli od 18.00 na Primě!
Všechny recepty z 5. dílu s tématem LOSOS najdete v novém speciálu, kde nechybějí ani další informace z natáčení, bonusová videa a další "laskominy".
Odkaz
Teď vaří šéf!
Vítejte v nové televizní kuchařské škole ZDEŇKA POHLREICHA, šité na míru běžné domácí kuchyně. V každém díle předvede slavný šéfkuchař šest receptů, jímž dominuje jedna...
Postup přípravy
- Lososa osolte a opepřete z obou stran.
- Do vroucí osolené vody vhoďte čerstvé listy špenátu a nechte maximálně 30 vteřin spařit. Hned ho vhoďte do mísy s ledovou vodou, jen tak zůstane krásně zelený. Přeceďte a dobře vymačkejte.
- V hrnci rozpusťte kousek másla a orestujte na něm nasekanou šalotku a stroužek česneku. Po chvilce přilijte kapku smetany, dochuťte solí a pepřem a krátce povařte do zhoustnutí.
- Listové těsto rozválejte, potřete rozšlehaným žloutkem a na kraj vložte steak z lososa. Na něj navršte špenát promíchaný se smetanovou omáčkou, přikryjte druhým plátkem lososa. Těsto zarolujte, vršek potřete žloutkem a vidličkou sem tam propíchněte.
- Pečte v troubě rozpálené na 175 °C asi 20 minut.
- Mezitím připravte bazalkovou omáčku: Rozpusťte máslo, orestujte nasekanou šalotku, zalijte bílým vínem a troškou jakéhokoliv vývaru. Osolte a opepřete. Stonky bazalky nechte v základu vyvařit, lístky schovejte stranou. Přilijte smetanu a nechte chvilku houstnout. Poté přidejte lžíci dijonské hořčice a přeceďte přes cedník. Na závěr do omáčky přidejte ještě kousek másla a před podáváním vmíchejte nasekanou bazalku.