zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Byl dosažen limit pro přehrávání

Litujeme, ale na vašem účtu je přehráváno příliš mnoho videí zároveň. Pokud chcete pokračovat v přehrávání na tomto zařízení, prosím, ukončete přehrávání na jiných zařízeních. Více o limitech přehrávání videí na účtech s předplatným najdete na adrese https://ipri.ma/faqbr

Lívance s javorovým sirupem a se slaninou
Spouštím video za 5s.

Lívance s javorovým sirupem a se slaninou

Hodnoceno: 0x
V Čechách poněkud netradiční spojení vypečené anglické slaniny se sladkým javorovým sirupem skvěle doplní klasické, chuťově neutrální lívance. Podle receptu Zdeňka Pohlreicha si tuto dobrotu můžete doma vyzkoušet i vy.
do 1 hodiny
4 porce

reklama

Postup

  1. Na lívancové těsto potřebujeme nejdříve ohřát mléko, ve kterém pak rozmícháme droždí. Přisypeme mouku a promícháme. Nakonec do těsta vmícháme vejce a špetku soli. Těsto necháme alespoň půl hodinky kynout pod utěrkou.
  2. Na pánvi s kapkou oleje upečeme lívance do zlatova. Do pánve položíme i plátky slaniny a opečeme je do křupava.
  3. Lívance servírujeme na sebe, prokládáme křupavou slaninou. Nakonec je pořádně zalijeme javorovým sirupem a zasněžíme moučkovým cukrem.

Slaninka je základem vydatné selské snídaně!

Lívance s javorovým syrupem a se slaninou.

Lívance s javorovým syrupem a se slaninou, Foto:Marek Dienstl

reklama