návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Lilkový "tatarák"

do 30 minut
Lilkový "tatarák"
Lilkový "tatarák" Autor: V kuchyni vždy otevřeno
Tatarák není pokrmem pouze pro masové jedlíky – takový avokádový nebo právě lilkový tatarák, to je velká lahůdka! :)
Reklama

Recept

Tatarák z lilku s balzamikovým krémem  Foto:

Tatarák z lilku s balzamikovým krémem

Lilek je výtečná surovina. Sám o sobě nemá nijak výraznou chuť, ale naopak působí jako houba, co nasává veškeré přidané chutě. Tataráček nebo, chcete-li, pomazánka na...
Reklama

Postup

  1. Lilek nakrájejte na 0,5 cm kolečka, osolte a nechte vypotit.
  2. Poté osušte papírovou utěrkou. Lilek, rajčata, papriku a cibuli nakrájejte na malé kostičky.
  3. Na olivovém oleji zesklovaťte cibuli, přidejte zeleninu, dosolte a restujte, dokud není lilek hnědý. Trvá to cca 7 minut.
  4. Poté sejměte ze zdroje tepla, vmíchejte kečup, chilli omáčku, worcester, utřený česnek, posekané kapary, pepř a dochuťte podle potřeby solí. Podávejte s opečeným pečivem.
Reklama

Lilkový "tatarák" 2 Foto: Lilkový "tatarák"; foto: V kuchyni vždy otevřeno

V kuchyni vždy otevřeno

Andrea Motlíková

Andrea z foodblogu V kuchyni vždy otevřeno, který sleduje přes 36 tisíc fanoušků, vydala svoji první kuchařku. Na 368 stranách najdete bezmála 300 receptů pro každý den, které vždy doprovází autorské barevné fotografie.

Obsáhlá kniha je určena pro široké publikum napříč generacemi. Inspiraci pro každodenní vaření zde najdou začátečníci i zkušené kuchařky a určitě i muži. Osvědčené recepty z dostupných čerstvých surovin nejsou nijak komplikované a postupy jsou srozumitelně rozepsané. Nechybí tipy na tradiční česká jídla, ale v knize zabrousíte i do kuchyní Asie či Středomoří.

Kuchařka je velmi přehledně rozdělena do 19 kapitol od předkrmů, přes jídla z jednoho pekáčku, snadné recepty, polévky, saláty, druhy mas, těstoviny, zeleninové pokrmy, pomazánky, moučníky a dezerty až po zavařování.

Pokud vás den za dnem nenapadá, co zrovna vařit, stačí zalistovat a určitě si vyberete.

V kuchyni vždy otevřeno - kuchařka Foto:

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama