Suroviny
- lilek (velký) 1 ks
- červená cibule (menší) 1 ks
- rajčata 3 ks
- paprika (menší) 1 ks
- kapary (posekané) 1 lžíce
- kečup 2 lžíce
- chilli omáčka 2 lžičky
- worcesterová omáčka 1 lžíce
- česnek 2 stroužky
- sůl
- pepř
- olivový olej
Lilek je výtečná surovina. Sám o sobě nemá nijak výraznou chuť, ale naopak působí jako houba, co nasává veškeré přidané chutě. Tataráček nebo, chcete-li, pomazánka na...
Postup přípravy
- Lilek nakrájejte na 0,5 cm kolečka, osolte a nechte vypotit.
- Poté osušte papírovou utěrkou. Lilek, rajčata, papriku a cibuli nakrájejte na malé kostičky.
- Na olivovém oleji zesklovaťte cibuli, přidejte zeleninu, dosolte a restujte, dokud není lilek hnědý. Trvá to cca 7 minut.
- Poté sejměte ze zdroje tepla, vmíchejte kečup, chilli omáčku, worcester, utřený česnek, posekané kapary, pepř a dochuťte podle potřeby solí. Podávejte s opečeným pečivem.