zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Lilkové závitky s ricottou a rukolovým pestem
Autor: La Formaggeria Gran Moravia Lilkové závitky s ricottou a rukolovým pestem

Lilkové závitky s ricottou a rukolovým pestem

Hodnoceno: 5x
Výborný bezmasý předkrm nebo chuťovka, kterou potěšíte své hosty. Vyzkoušejte lehké závitky z grilovaného lilku s náplní z ochucené ricotty. Pokud vám zbyde rukolové pesto, použijte ho s těstovinami nebo do sendvičů...
do 30 minut
4–6 porce

reklama

Postup

  1. Lilky podélně nakrájejte na plátky silné asi 5 mm a z obou stran je ogrilujte. Nechte vychladnout.
  2. Mezitím si připravte pesto z rukoly: do mixéru dejte ořechy, kapary, česnek, bazalku, rukolu a nastrouhaný sýr Gran Moravia a za postupného přidávání olivového oleje vše rozmixujte do krémového pesta.
  3. V misce pomocí vidličky rozmíchejte ricottu, přidejte 4–5 lžic rukolového pesta a dobře promíchejte.
  4. Do středu každého ogrilovaného plátku lilku dejte takové množství ricottového krému, aby šel plátek dobře zavinout. Srolujte a upevněte párátkem.
  5. Servírujte ozdobené pár lístky bazalky a trochou zbylého pesta.
Lilkové závitky s ricottou a rukolovým pestem
Autor: La Formaggeria Gran Moravia Lilkové závitky s ricottou a rukolovým pestem

reklama

Související témata: lilek , ricotta , parmazán , pesto , rukola , Malá jídla , Italská kuchyně