Suroviny
- lilek 2 ks
- ricotta 200 g
- rukola 50 g
- Gran Moravia (nastrouhaný) 50 g
- vlašské ořechy 50 g
- bazalka (čerstvá ) 10 g
- kapary 1 lžíce
- česnek 1/2 stroužku
- extra virgin olivový olej
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Lilky podélně nakrájejte na plátky silné asi 5 mm a z obou stran je ogrilujte. Nechte vychladnout.
- Mezitím si připravte pesto z rukoly: do mixéru dejte ořechy, kapary, česnek, bazalku, rukolu a nastrouhaný sýr Gran Moravia a za postupného přidávání olivového oleje vše rozmixujte do krémového pesta.
- V misce pomocí vidličky rozmíchejte ricottu, přidejte 4–5 lžic rukolového pesta a dobře promíchejte.
- Do středu každého ogrilovaného plátku lilku dejte takové množství ricottového krému, aby šel plátek dobře zavinout. Srolujte a upevněte párátkem.
- Servírujte ozdobené pár lístky bazalky a trochou zbylého pesta.
Lilkové závitky s ricottou a rukolovým pestem Zdroj: La Formaggeria Gran Moravia