La Formaggeria

Lilkové závitky s ricottou a rukolovým pestem

Moje hodnocení
10x

Výborný bezmasý předkrm nebo chuťovka, kterou potěšíte své hosty. Vyzkoušejte lehké závitky z grilovaného lilku s náplní z ochucené ricotty. Pokud vám zbyde rukolové pesto, použijte ho s těstovinami nebo do sendvičů...

4 porce
30 minut
italská

Suroviny

Postup přípravy

  1. Lilky podélně nakrájejte na plátky silné asi 5 mm a z obou stran je ogrilujte. Nechte vychladnout.
  2. Mezitím si připravte pesto z rukoly: do mixéru dejte ořechy, kapary, česnek, bazalku, rukolu a nastrouhaný sýr Gran Moravia a za postupného přidávání olivového oleje vše rozmixujte do krémového pesta.
  3. V misce pomocí vidličky rozmíchejte ricottu, přidejte 4–5 lžic rukolového pesta a dobře promíchejte.
  4. Do středu každého ogrilovaného plátku lilku dejte takové množství ricottového krému, aby šel plátek dobře zavinout. Srolujte a upevněte párátkem.
  5. Servírujte ozdobené pár lístky bazalky a trochou zbylého pesta.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

La Formaggeria


Přečtěte si také

Recepty