Lilkové závitky s ricottou a rukolovým pestem
Zdroj: La Formaggeria Gran Moravia
Lilkové závitky s ricottou a rukolovým pestem
Zdroj:
La Formaggeria Gran Moravia
Výborný bezmasý předkrm nebo chuťovka, kterou potěšíte své hosty. Vyzkoušejte lehké závitky z grilovaného lilku s náplní z ochucené ricotty. Pokud vám zbyde rukolové pesto, použijte ho s těstovinami nebo do sendvičů...
Postup přípravy
-
Lilky podélně nakrájejte na plátky silné asi 5 mm a z obou stran je ogrilujte. Nechte vychladnout.
-
Mezitím si připravte pesto z rukoly: do mixéru dejte ořechy, kapary, česnek, bazalku, rukolu a nastrouhaný sýr Gran Moravia a za postupného přidávání olivového oleje vše rozmixujte do krémového pesta.
-
V misce pomocí vidličky rozmíchejte ricottu, přidejte 4–5 lžic rukolového pesta a dobře promíchejte.
-
Do středu každého ogrilovaného plátku lilku dejte takové množství ricottového krému, aby šel plátek dobře zavinout. Srolujte a upevněte párátkem.
-
Servírujte ozdobené pár lístky bazalky a trochou zbylého pesta.
Lilkové závitky s ricottou a rukolovým pestem
Zdroj: La Formaggeria Gran Moravia
Lilkové závitky s ricottou a rukolovým pestem
Zdroj:
La Formaggeria Gran Moravia