Najděte si recept
Na co máte chuť?

Letní rajčatový koláč s olivovou tapenádou
Suroviny (6 porcí)
Postup
- Na lehce pomoučené pracovní ploše vyválejte listové těsto na tenký kruh o průměru zhruba 27 cm. Zakryjte ho pečicím papírem, zarolujte a vložte na 30 minut do chladničky.
- Troubu předehřejte na 180 °C. Rajčata nakrájejte na 5mm plátky.
- Vychlazené těsto vyjměte, rozbalte a položte na pečicím papíru na plech. Rovnoměrně ho potřete olivovou tapenádou do 2 cm od okraje. Vyskládejte na něj plátky rajčat tak, aby se mírně překrývaly. Zlehka osolte a opepřete, ale pozor, tapenáda bývá slaná. Vložte do předehřáté trouby a pečte zhruba 30-40 minut dozlatova.
- Upečený koláč vyjměte, ozdobte lístky bazalky a podávejte.
PRIMA TIP: Tapenáda je pomazánka z oliv nebo sušených rajčat. Koupíte ji hotovou, nebo si ji můžete připravit i doma: 200 g černých oliv sceďte a rozmixujte s 1 stroužkem česneku, 1 lžičkou kapar a 1 ančovičkou, přilijte 50 ml olivového oleje, rozmixujte a dochuťte vinným octem nebo citronovou šťávou.
Další báječné recepty z rajčat najdete v aktuálním čísle časopisu Prima FRESH:
Košík plný rajčat
Téměř každý z nás si jistě oblíbil rajská jablíčka, onu zářivě červenou zeleninu lahodné chuti a výrazného aroma, která hraje nezastupitelnou roli při přípravě mnoha vynikajících pokrmů.
Tato kniha však nenabízí pouze nahodilý výčet stokrát viděných a vyzkoušených receptů – naleznete v ní totiž více než 75 receptů na skutečně originální rajčatové pokrmy, jež těží z charakteristické chuti této fantastické ingredience. Recepty jsou navíc proloženy zajímavými články, jež se týkají jak šlechtění či pěstování rajčat, tak jejich skladování či zpracování. Sáhněte proto i vy do Košíku plného rajčat a vytáhněte z něj recept, který nejlépe vyhoví vašim chuťovým preferencím!
Vydalo nakladatelství Omega.