návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Letní rajčatový koláč s olivovou tapenádou

6 porcí
do 1 hodiny
Letní rajčatový koláč s olivovou tapenádou
Autor: Košík plný rajčat Letní rajčatový koláč s olivovou tapenádou
Povinná výbava na piknik, oběd pod širým nebem nebo večeři pod hvězdami. Zjednodušte si práci hotovým listovým těstem a vyskládejte z barevných rajčat originální ornament, který rozzáří slavnostní tabuli.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Na lehce pomoučené pracovní ploše vyválejte listové těsto na tenký kruh o průměru zhruba 27 cm. Zakryjte ho pečicím papírem, zarolujte a vložte na 30 minut do chladničky. 
  2. Troubu předehřejte na 180 °C. Rajčata nakrájejte na 5mm plátky. 
  3. Vychlazené těsto vyjměte, rozbalte a položte na pečicím papíru na plech. Rovnoměrně ho potřete olivovou tapenádou do 2 cm od okraje. Vyskládejte na něj plátky rajčat tak, aby se mírně překrývaly. Zlehka osolte a opepřete, ale pozor, tapenáda bývá slaná. Vložte do předehřáté trouby a pečte zhruba 30-40 minut dozlatova. 
  4. Upečený koláč vyjměte, ozdobte lístky bazalky a podávejte. 
Reklama

PRIMA TIP: Tapenáda je pomazánka z oliv nebo sušených rajčat. Koupíte ji hotovou, nebo si ji můžete připravit i doma: 200 g černých oliv sceďte a rozmixujte s 1 stroužkem česneku, 1 lžičkou kapar a 1 ančovičkou, přilijte 50 ml olivového oleje, rozmixujte a dochuťte vinným octem nebo citronovou šťávou. 

Letní rajčatový koláč s olivovou tapenádou
Autor: Košík plný rajčat Letní rajčatový koláč s olivovou tapenádou

Další báječné recepty z rajčat najdete v aktuálním čísle časopisu Prima FRESH: 

Letní číslo časopisu Prima FRESH 2019

Užijte si léto plné nejen kulinárních zážitků s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Košík plný rajčat
Jenny Linford

Téměř každý z nás si jistě oblíbil rajská jablíčka, onu zářivě červenou zeleninu lahodné chuti a výrazného aroma, která hraje nezastupitelnou roli při přípravě mnoha vynikajících pokrmů.

Tato kniha však nenabízí pouze nahodilý výčet stokrát viděných a vyzkoušených receptů – naleznete v ní totiž více než 75 receptů na skutečně originální rajčatové pokrmy, jež těží z charakteristické chuti této fantastické ingredience. Recepty jsou navíc proloženy zajímavými články, jež se týkají jak šlechtění či pěstování rajčat, tak jejich skladování či zpracování. Sáhněte proto i vy do Košíku plného rajčat a vytáhněte z něj recept, který nejlépe vyhoví vašim chuťovým preferencím!

Vydalo nakladatelství Omega.

Související témata: Malá jídla , Italská kuchyně
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama