Suroviny
- listové těsto 6 plátků (450 g)
- mléko 3 lžíce
- lískové ořechy (nasekané) 50 g
- cukr krystal 3 lžíce
- jahody 600 g
- želatina 4 plátky
- nízkotučný tvaroh 250 g
- moučkový cukr 4 lžíce
- smetana ke šlehání 200 g
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 200 °C (horkovzdušnou na 180 °C). Plátky listového těsta rozložte a nechte rozmrazit podle návodu. Potom je rozpůlte napříč, rozložte na plech vyložený pečicím papírem a několikrát propíchněte vidličkou. Polovinu jich potřete mlékem, posypte lískovými oříšky a hrubým krystalovým cukrem. Plech dejte do středu trouby a plátky těsta pečte dozlatova 10–15 minut. Plech vyjměte a plátky nechte vychladnout na mřížce.
- Mezitím omyjte a osušte jahody. Asi 150 g jich rozmixujte nahladko, zbývající uložte do chladničky. Želatinu nechte zhruba 5 minut bobtnat v trošce studené vody. Tvaroh rozmíchejte nahladko s moučkovým cukrem.
- Želatinu rozpusťte v rendlíku na velmi mírném ohni podle návodu na obalu a smíchejte se 2–3 lžícemi rozmixovaných jahod. Potom směs pečlivě smíchejte s tvarohem a zbývajícími rozmixovanými jahodami a dejte do chladničky. Během chlazení ji občas promíchejte. Ještě než zcela ztuhne, ušlehejte pevnou šlehačku a vmíchejte ji do jahodového tvarohu. Krém nechte téměř ztuhnout v chladničce (zhruba 2 hodiny).
- Zbývající jahody nakrájejte na nepříliš malé kousky. Zhruba polovinu tvarohového krému naneste pomocí cukrářského sáčku na šest plátků listového těsta bez oříšků. Na krém dejte jahody, mírně je přitiskněte a překryjte zbývajícím krémem. Přikryjte plátky těsta s oříšky a cukrem a ihned podávejte.