návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Legendární mexická polévka Sopa Azteca z Las Adelitas

Hodnoceno: 0x
4–6 porce
do 1 hodiny
Legendární mexická polévka Sopa Azteca z Las Adelitas
Autor: archiv Las Adelitas Legendární mexická polévka Sopa Azteca z Las Adelitas
Oblíbená polévka nesmí chybět na menu žádné mexické restaurace. Právě v síti pražských restaurací Las Adelitas ji mají vyhlášenou. Sytá polévka s kuřecím masem a křupavými tortillami voní koriandrem a limetkami a nechybí v ní ani chilli.

Postup

  1. Sušenou Ancho papriku namočte na 15 minut do teplé vody.
  2. Smíchejte namočenou papriku s rajčaty, česnekem a cibulí. Rozehřejte olej na středně rozpálené pánvi a vhoďte do ní směs s rajčaty. Přikryjte a vařte na středně silném plamenu, dokud směs nezhoustne, asi 8–10 minut. 
  3. Přidejte vývar a koriandr. Přiveďte k varu. Až se začne směs vařit, snižte oheň na středně slabý a nechte slabě vřít. Přidejte kuřecí maso, sůl a pepř a vařte dalších 10 minut. 
  4. Mezitím ve velkém hrnci rozpalte 4 hrnky oleje a smažte tortillas dohněda a dokřupava. Poté použijte savé ubrousky, abyste placky zbavili přebytečné mastnoty.
  5. Naberte naběračkou polévku do talíře a navrch ozdobte křupavými tortillas, avokádem a sýrem pokrájenými na kostičky a zakápněte lžící zakysané smetany. Servírujte s nakrájenou limetkou vedle na talířku. 
Legendární mexická polévka Sopa Azteca z Las Adelitas
Autor: archiv Las Adelitas Legendární mexická polévka Sopa Azteca z Las Adelitas