archiv Las Adelitas

Legendární mexická polévka Sopa Azteca z Las Adelitas

Moje hodnocení
3x

Oblíbená polévka nesmí chybět na menu žádné mexické restaurace. Právě v síti pražských restaurací Las Adelitas ji mají vyhlášenou. Sytá polévka s kuřecím masem a křupavými tortillami voní koriandrem a limetkami a nechybí v ní ani chilli.

4 porce
60 minut
mexická

Suroviny

  • velká sušená Ancho paprika 1 ks
  • krájená rajčata 1 plechovka (400 g)
  • česnek, nasekaný 3 stroužky
  • řepkový olej 2 lžíce
  • kuřecí vývar 5 hrnků
  • čerstvý koriandr, nakrájený 1 velká hrst
  • kuřecí prsa, nakrájená na kousky 4 hrnky
  • mořská sůl a čertsvě namletý pepř
  • rostlinný olej na smažení 4 hrnky
  • kukuřičné tortillas, nakrájené na tenké proužky 6 ks

K podávání

  • avokádo, nakrájené na kostičky 1-2 ks
  • tvrdý sýr (gouda, čedar...) 2 hrnky
  • zakysaná smetana
  • limeta

Postup přípravy

  1. Sušenou Ancho papriku namočte na 15 minut do teplé vody.
  2. Smíchejte namočenou papriku s rajčaty, česnekem a cibulí. Rozehřejte olej na středně rozpálené pánvi a vhoďte do ní směs s rajčaty. Přikryjte a vařte na středně silném plamenu, dokud směs nezhoustne, asi 8–10 minut.
  3. Přidejte vývar a koriandr. Přiveďte k varu. Až se začne směs vařit, snižte oheň na středně slabý a nechte slabě vřít. Přidejte kuřecí maso, sůl a pepř a vařte dalších 10 minut.
  4. Mezitím ve velkém hrnci rozpalte 4 hrnky oleje a smažte tortillas dohněda a dokřupava. Poté použijte savé ubrousky, abyste placky zbavili přebytečné mastnoty.
  5. Naberte naběračkou polévku do talíře a navrch ozdobte křupavými tortillas, avokádem a sýrem pokrájenými na kostičky a zakápněte lžící zakysané smetany. Servírujte s nakrájenou limetkou vedle na talířku.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

archiv Las Adelitas


Přečtěte si také

Recepty