Legendární mexická polévka Sopa Azteca z Las Adelitas
Zdroj: archiv Las Adelitas
Legendární mexická polévka Sopa Azteca z Las Adelitas
Zdroj:
archiv Las Adelitas
Postup přípravy
-
Sušenou Ancho papriku namočte na 15 minut do teplé vody.
-
Smíchejte namočenou papriku s rajčaty, česnekem a cibulí. Rozehřejte olej na středně rozpálené pánvi a vhoďte do ní směs s rajčaty. Přikryjte a vařte na středně silném plamenu, dokud směs nezhoustne, asi 8–10 minut.
-
Přidejte vývar a koriandr. Přiveďte k varu. Až se začne směs vařit, snižte oheň na středně slabý a nechte slabě vřít. Přidejte kuřecí maso, sůl a pepř a vařte dalších 10 minut.
-
Mezitím ve velkém hrnci rozpalte 4 hrnky oleje a smažte tortillas dohněda a dokřupava. Poté použijte savé ubrousky, abyste placky zbavili přebytečné mastnoty.
-
Naberte naběračkou polévku do talíře a navrch ozdobte křupavými tortillas, avokádem a sýrem pokrájenými na kostičky a zakápněte lžící zakysané smetany. Servírujte s nakrájenou limetkou vedle na talířku.
Legendární mexická polévka Sopa Azteca z Las Adelitas 2
Zdroj: archiv Las Adelitas
Legendární mexická polévka Sopa Azteca z Las Adelitas 2
Zdroj:
archiv Las Adelitas