archiv akademiekvality.cz

Lečo se šunkou a cherry rajčátky

Moje hodnocení
5x

Kdo by neznal lehké jídlo ze zeleniny, které je snadné na přípravu a zároveň velmi chutné? Lečo, jež se připravuje z paprik a rajčat, se v posledních letech objevuje i na menu restaurací a bister. Zkuste ho tentokrát s kvalitní šunkou a šťavnatými cherry rajčátky.

4 porce
60 minut
česká

Suroviny

  • cherry rajčata, nakrájená 500 g
  • šunka nejvyšší jakosti, nakrájená 200 g
  • velká cibule 1 ks
  • červená paprika 1 ks
  • žlutá paprika 1 ks
  • velká vejce 4 ks
  • rajčatové pyré 3 lžíce
  • olivový olej 2 lžíce
  • čerstvý tymián
  • hladkolistá petržel
  • sůl a čerstvě namletý pepř
  • špetka cukru
  • oblíbené pečivo k podávání

Postup přípravy

  1. Na rozehřátém oleji osmahněte nahrubo nakrájenou cibuli se šunkou. Přidejte pokrájené papriky a také orestujte.
  2. Poté přidejte pokrájená rajčata, čerstvý tymián a na mírném plameni duste asi dvacet minut, dokud lečo nezhoustne. Dochuťte solí, pepřem a špetkou cukru.
  3. V misce rozšlehejte vejce s pyré, vmíchejte do horkého leča a nechte prohřát.
  4. Podávejte s pečivem, posypané sekanou petrželkou.

PRIMA TIP: Opravdu kvalitní šunku nejvyšší kvality seženete u Váhaly (Farmářská šunka nejvyšší jakosti, Myslivecká šunka nejvyšší jakosti, Šunka Mandolína – nejvyšší jakosti) nebo u společnosti MAKOVEC, a. s. (Chalupářská šunka nejvyšší jakosti). Všechny mají značku kvality Klasa.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

archiv akademiekvality.cz


Přečtěte si také

Recepty