návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Lečo se šunkou a cherry rajčátky

Hodnoceno: 4x
4 porce
do 1 hodiny
Lečo se šunkou a cherry rajčátky
Autor: akademiekvality.cz Lečo se šunkou a cherry rajčátky
Kdo by neznal lehké jídlo ze zeleniny, které je snadné na přípravu a zároveň velmi chutné? Lečo, jež se připravuje z paprik a rajčat, se v posledních letech objevuje i na menu restaurací a bister. Zkuste ho tentokrát s kvalitní šunkou a šťavnatými cherry rajčátky.

Postup

  1. Na rozehřátém oleji osmahněte nahrubo nakrájenou cibuli se šunkou. Přidejte pokrájené papriky a také orestujte.
  2. Poté přidejte pokrájená rajčata, čerstvý tymián a na mírném plameni duste asi dvacet minut, dokud lečo nezhoustne. Dochuťte solí, pepřem a špetkou cukru. 
  3. V misce rozšlehejte vejce s pyré, vmíchejte do horkého leča a nechte prohřát.
  4. Podávejte s pečivem, posypané sekanou petrželkou. 

PRIMA TIP: Opravdu kvalitní šunku nejvyšší kvality seženete u Váhaly (Farmářská šunka nejvyšší jakosti, Myslivecká šunka nejvyšší jakosti, Šunka Mandolína – nejvyšší jakosti) nebo u společnosti MAKOVEC, a. s. (Chalupářská šunka nejvyšší jakosti). Všechny mají značku kvality Klasa.

Lečo se šunkou a cherry rajčátky
Autor: akademiekvality.cz Lečo se šunkou a cherry rajčátky
Související témata: lečo , Hlavní jídla , Česká kuchyně