Suroviny
- cherry rajčata, nakrájená 500 g
- šunka nejvyšší jakosti, nakrájená 200 g
- velká cibule 1 ks
- červená paprika 1 ks
- žlutá paprika 1 ks
- velká vejce 4 ks
- rajčatové pyré 3 lžíce
- olivový olej 2 lžíce
- čerstvý tymián
- hladkolistá petržel
- sůl a čerstvě namletý pepř
- špetka cukru
- oblíbené pečivo k podávání
Postup přípravy
- Na rozehřátém oleji osmahněte nahrubo nakrájenou cibuli se šunkou. Přidejte pokrájené papriky a také orestujte.
- Poté přidejte pokrájená rajčata, čerstvý tymián a na mírném plameni duste asi dvacet minut, dokud lečo nezhoustne. Dochuťte solí, pepřem a špetkou cukru.
- V misce rozšlehejte vejce s pyré, vmíchejte do horkého leča a nechte prohřát.
- Podávejte s pečivem, posypané sekanou petrželkou.
PRIMA TIP: Opravdu kvalitní šunku nejvyšší kvality seženete u Váhaly (Farmářská šunka nejvyšší jakosti, Myslivecká šunka nejvyšší jakosti, Šunka Mandolína – nejvyšší jakosti) nebo u společnosti MAKOVEC, a. s. (Chalupářská šunka nejvyšší jakosti). Všechny mají značku kvality Klasa.
Lečo se šunkou a cherry rajčátky 2 Zdroj: akademiekvality.cz