Suroviny
- cherry rajčata (nakrájená) 500 g
- šunka (nejvyšší jakosti, nakrájená) 200 g
- cibule (velká ) 1 ks
- červená paprika 1 ks
- žlutá paprika 1 ks
- vejce (velká ) 4 ks
- rajčatové pyré 3 lžíce
- olivový olej 2 lžíce
- tymián (čerstvý )
- hladkolistá petržel
- cukr špetka
- pečivo (oblíbené pečivo k podávání)
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Na rozehřátém oleji osmahněte nahrubo nakrájenou cibuli se šunkou. Přidejte pokrájené papriky a také orestujte.
- Poté přidejte pokrájená rajčata, čerstvý tymián a na mírném plameni duste asi dvacet minut, dokud lečo nezhoustne. Dochuťte solí, pepřem a špetkou cukru.
- V misce rozšlehejte vejce s pyré, vmíchejte do horkého leča a nechte prohřát.
- Podávejte s pečivem, posypané sekanou petrželkou.
PRIMA TIP: Opravdu kvalitní šunku nejvyšší kvality seženete u Váhaly (Farmářská šunka nejvyšší jakosti, Myslivecká šunka nejvyšší jakosti, Šunka Mandolína – nejvyšší jakosti) nebo u společnosti MAKOVEC, a. s. (Chalupářská šunka nejvyšší jakosti). Všechny mají značku kvality Klasa.
Lečo se šunkou a cherry rajčátky 2 Zdroj: akademiekvality.cz