Garden & Kitchen

Kynuté houstičky plněné mozzarellou podle Garden & Kitchen

Moje hodnocení
16x

Kynuté pečivo je sice složitější na přípravu, ale když už se k jeho pečení odhodláte, výsledek opravdu stojí za to! Krásně nadýchané, voňavé a chutné. Vyzkoušejte tentokrát kynuté houstičky plněné mozzarellou, skvěle se hodí jako chuťovka k vínu!

1 porce
120 minut

Těsto

Kvásek

2. verze (kváskové těsto)

2. verze (těsto)

Postup přípravy

  1. Do hrnku dejte teplé mléko, rozdrobte droždí, přidejte cukr a mouku a lžící vše zamíchejte.
  2. Nechte na teplém místě zhruba 15 minut stát, než se kvásek aktivuje.
  3. U kváskového těsta: do mísy dejte kvásek, mouku a vodu, vše zamíchejte, přikryjte a nechte 10–12 hodin na lince stát.
  4. Do mísy nasypte mouku, vyklepněte vajíčko, přilijte teplé mléko, vlažné rozpuštěné sádlo, sůl a vzešlý kvásek a vše zpracujte v těsto.
  5. Mísu přikryjte a nechte na teplém místě kynout, trvá to zhruba 1–1,5 hodiny.
  6. U kváskového těsta postup stejný: do mísy dejte mouku, vajíčko, teplé mléko, sůl, sádlo a rozkvas a vše zpracujte v těsto.
  7. Mísu přikryjte a nechte kynout, během prvních 2 hodin dvakrát přeložte a nechte kynout zhruba další 2 hodiny.
  8. Pekáč nebo zapékací mísu vymažte olejem nebo máslem.
  9. Vykynuté těsto dejte na vál a rozdělte na 18–20 kousků, buď každý kousek zvažte anebo jako já je tvořte od oka (udělala jsem dva válečky a každý rozkrojila na 9–10 kousků).
  10. Poté z každého kousku udělejte placku, kterou naplňte kuličkou nebo kouskem mozzarelly.
  11. Houstičky naskládejte do pekáče vedle sebe, přikryjte a nechte zhruba půl hodiny kynout.
  12. U kváskového těsta postup stejný, akorát že doba kynutí na pekáči je delší, trvá to zhruba 1,5 hodiny.
  13. Troubu předehřejte na 180 °C. Nakynuté houstičky potřete rozšlehaným vajíčkem a dejte do předehřáté trouby péct na 25–30 minut.
  14. Máslo rozpusťte, přidejte prolisovaný česnek a sůl a vše promíchejte.
  15. Upečené buchty potřete ochuceným máslem.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Garden & Kitchen


Přečtěte si také

Recepty