Kynuté houstičky plněné mozzarellou podle Garden Kitchen
Zdroj: Garden & Kitchen
Kynuté houstičky plněné mozzarellou podle Garden Kitchen
Zdroj:
Garden & Kitchen
Kynuté pečivo je sice složitější na přípravu, ale když už se k jeho pečení odhodláte, výsledek opravdu stojí za to! Krásně nadýchané, voňavé a chutné. Vyzkoušejte tentokrát kynuté houstičky plněné mozzarellou, skvěle se hodí jako chuťovka k vínu!
2. verze (kváskové těsto)
Postup přípravy
-
Do hrnku dejte teplé mléko, rozdrobte droždí, přidejte cukr a mouku a lžící vše zamíchejte.
-
Nechte na teplém místě zhruba 15 minut stát, než se kvásek aktivuje.
-
U kváskového těsta: do mísy dejte kvásek, mouku a vodu, vše zamíchejte, přikryjte a nechte 10–12 hodin na lince stát.
-
Do mísy nasypte mouku, vyklepněte vajíčko, přilijte teplé mléko, vlažné rozpuštěné sádlo, sůl a vzešlý kvásek a vše zpracujte v těsto.
-
Mísu přikryjte a nechte na teplém místě kynout, trvá to zhruba 1–1,5 hodiny.
-
U kváskového těsta postup stejný: do mísy dejte mouku, vajíčko, teplé mléko, sůl, sádlo a rozkvas a vše zpracujte v těsto.
-
Mísu přikryjte a nechte kynout, během prvních 2 hodin dvakrát přeložte a nechte kynout zhruba další 2 hodiny.
-
Pekáč nebo zapékací mísu vymažte olejem nebo máslem.
-
Vykynuté těsto dejte na vál a rozdělte na 18–20 kousků, buď každý kousek zvažte anebo jako já je tvořte od oka (udělala jsem dva válečky a každý rozkrojila na 9–10 kousků).
-
Poté z každého kousku udělejte placku, kterou naplňte kuličkou nebo kouskem mozzarelly.
-
Houstičky naskládejte do pekáče vedle sebe, přikryjte a nechte zhruba půl hodiny kynout.
-
U kváskového těsta postup stejný, akorát že doba kynutí na pekáči je delší, trvá to zhruba 1,5 hodiny.
-
Troubu předehřejte na 180 °C. Nakynuté houstičky potřete rozšlehaným vajíčkem a dejte do předehřáté trouby péct na 25–30 minut.
-
Máslo rozpusťte, přidejte prolisovaný česnek a sůl a vše promíchejte.
-
Upečené buchty potřete ochuceným máslem.
Kynuté houstičky plněné mozzarellou podle Garden Kitchen 2
Zdroj: Garden & Kitchen
Kynuté houstičky plněné mozzarellou podle Garden Kitchen 2
Zdroj:
Garden & Kitchen