Kynuté čokoládové šneky
Zdroj: FIKA & HYGGE - Skandinávské pečení pro chvíle pohody
Kynuté čokoládové šneky
Zdroj:
FIKA & HYGGE - Skandinávské pečení pro chvíle pohody
Na kynutých šnecích je skvělé, že se dají dělat s nejrůznějšími druhy náplní. Tyhle čokoládové jsou skvělou alternativou, když máte chuť na něco jiného než na tradiční skořicové. Kupovaná čokoládová pomazánka mívá tendenci se připalovat, a proto zkuste tuhle vychytanou náplň, se kterou se vám určitě povedou.
16 porcí
90 minut
skandinávská
Postup přípravy
-
Droždí rozdrobte do mléka a míchejte, dokud se nerozpustí. Přikryjte potravinářskou fólií a nechte vzejít na teplém místě.
-
Dejte do velké mísy, přilijte rozpuštěné máslo, nechte asi minutu odstát, a přisypejte cukr. Pak začněte po částech přidávat mouku se solí a kardamomem a přitom hněťte vařečkou, dokud nezískáte pružné, ale pořád trochu lepivé těsto. Spolu s moukou ke konci zapracujte i půlku rozšlehaného vejce. Přikryjte fólií a nechte asi 30 minut kynout.
-
Máslo, cukr, mouku a čokoládovou pomazánku a rozmixujte na hladkou pastu. Těsto vyndejte na pomoučený vál, ručně prohněťte, případně přidejte ještě trochu mouky a vyválejte na obdélníkový plát o velikosti asi 30 x 40 cm. Potřete čokoládovou pastou, posypejte nasekanou čokoládou, pevně srolujte a nakrájejte na 16 stejných dílů.
-
Naskládejte těsně vedle sebe do připraveného pekáče, přikryjte čistou utěrkou a nechte kynout ještě 20 minut. (Pokud máte rádi pečivo s opečenými okraji, můžete použít plechy 2 a dát šnekům víc místa.)
-
Předehřejte si troubu na 200 °C, potřete rozšlehaným vejcem a dejte péct. Za 8–10 minut by měly být hotové.
-
Ihned po vyndání na každý naneste trochu sirupu a přikryjte lehce navlhčenou utěrkou.
Kynuté čokoládové šneky
Zdroj: FIKA & HYGGE - Skandinávské pečení pro chvíle pohody
Kynuté čokoládové šneky
Zdroj:
FIKA & HYGGE - Skandinávské pečení pro chvíle pohody