Bronte Aurell

Kynuté čokoládové šneky

Moje hodnocení
17x

Na kynutých šnecích je skvělé, že se dají dělat s nejrůznějšími druhy náplní. Tyhle čokoládové jsou skvělou alternativou, když máte chuť na něco jiného než na tradiční skořicové. Kupovaná čokoládová pomazánka mívá tendenci se připalovat, a proto zkuste tuhle vychytanou náplň, se kterou se vám určitě povedou.

16 porcí
90 minut
skandinávská

Těsto

Náplň

Postup přípravy

  1. Droždí rozdrobte do mléka a míchejte, dokud se nerozpustí. Přikryjte potravinářskou fólií a nechte vzejít na teplém místě.
  2. Dejte do velké mísy, přilijte rozpuštěné máslo, nechte asi minutu odstát, a přisypejte cukr. Pak začněte po částech přidávat mouku se solí a kardamomem a přitom hněťte vařečkou, dokud nezískáte pružné, ale pořád trochu lepivé těsto. Spolu s moukou ke konci zapracujte i půlku rozšlehaného vejce. Přikryjte fólií a nechte asi 30 minut kynout.
  3. Máslo, cukr, mouku a čokoládovou pomazánku a rozmixujte na hladkou pastu. Těsto vyndejte na pomoučený vál, ručně prohněťte, případně přidejte ještě trochu mouky a vyválejte na obdélníkový plát o velikosti asi 30 x 40 cm. Potřete čokoládovou pastou, posypejte nasekanou čokoládou, pevně srolujte a nakrájejte na 16 stejných dílů.
  4. Naskládejte těsně vedle sebe do připraveného pekáče, přikryjte čistou utěrkou a nechte kynout ještě 20 minut. (Pokud máte rádi pečivo s opečenými okraji, můžete použít plechy 2 a dát šnekům víc místa.)
  5. Předehřejte si troubu na 200 °C, potřete rozšlehaným vejcem a dejte péct. Za 8–10 minut by měly být hotové.
  6. Ihned po vyndání na každý naneste trochu sirupu a přikryjte lehce navlhčenou utěrkou.

Zdroj receptu

Bronte Aurell

Knihy Omega - kuchařky Bronte Aurell

Sbírka více než 60 receptů na výborné koláče, sušenky, dorty a další dezerty z celé Skandinávie.

Lahodné ovocné koláče, sušenky, krémové cukrovinky, domácí buchty, pečivo i chleba – to vše je oslavou skutečného skandinávského pečení v celé své kráse.

FIKA je švédské slovo znamenající setkat se u šálku kávy nebo čaje a zakousnout něco dobrého. A je to také slovo pro pochoutku. Švédové si tradičně udělají dvě takové přestávky během každodenního shonu na setkání s rodinou, kolegy, přáteli i dětmi.

HYGGE je slovo, které vzniklo v Norsku, ale nyní je používáno hlavně v Dánsku. Znamená „vznešený stav útulnosti, který cítíte, když jste se svými blízkými“. Hygge může být vylepšeno krbem, dobrým filmem, šálkem něčeho teplého...

Vydalo nakladatelství Omega.


Přečtěte si také

Recepty

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů