Suroviny
- kuřecí prsa (nebo stehenní řízky bez kosti) 600 g
- vejce 2 ks
- hrubozrnná hořčice 2 lžíce
- pivo (nebo cider) 150 ml
- bramborový škrob 2 lžíce
- hladká mouka 3 vrchovaté lžíce
- sušený česnek 1 lžička
- kurkuma 1 lžička
- petrželka (nasekaná )
- pažitka (nasekaná)
- olej (na smažení)
- sůl
- pepř
Šťouchané brambory
- brambory (typ B) 500 g
- olej (nebo sádlo na pánev) trocha
- anglická slanina 100 g
- červená cibule 2 ks
- máslo 2 lžíce
- petrželka (nasekaná )
- růžový pepř 1 lžička
- sůl
Postup přípravy
- Kuřecí maso nakrájejte na kostky asi 2 x 2 cm a promíchejte se solí a pepřem.
- V míse vyšlehejte vejce s hořčicí, pivem, škrobem, moukou, přidejte nasekané bylinky, dochuťte česnekem, kurkumou, solí a pepřem.
- Maso naložte do směsi v míse a nechte v chladu uležet, ideálně 5 hodin, minimálně na 1 hodinu.
- Brambory oloupejte, nakrájejte na menší kousky a vařte v osolené vodě doměkka. Na pánvičce orestujte na oleji (nebo sádle) nakrájenou slaninu, přidejte cibulku a ještě nechte restovat, sem tam zamíchejte.
- Ochuťte solí a růžovým pepřem, odstavte a přidejte máslo, aby se rozpustilo. Slijte uvařené brambory a smíchejte je spolu s petrželkou se směsí na pánvi.
- V hlubším hrnci nebo pánvi rozehřejte olej na smažení. Naberte, jakou chcete velikost, a smažte rarášky dozlatova z obou stran. Podávejte se šťouchanými bramborami.