Najděte si recept
Na co máte chuť?

Kuřecí rarášci v pivním těstíčku se šťouchanými bramborami
Co s kuřecími prsy? Máte hned několik možností od klasického řízku až po plněná prsíčka třeba sýrem. Pokud ale hledáte obměnu jídelníčku, zkuste si maso naložit do speciálního těstíčka. A bude ještě jemnější, když si ho dopředu naložíte do smetany s jogurtem a pak teprve do obalovací směsi. Ať žijou rarášci!
do 1 hodiny
4 porce
Suroviny (4 porce)
- kuřecí prsa nebo stehenní řízky bez kosti 600 g
- sůl, pepř
- vejce 2 ks
- hrubozrnná hořčice 2 lžíce
- pivo (nebo cider) 150 ml
- bramborový škrob 2 lžíce
- hladká mouka 3 vrchovaté lžíce
- sušený česnek 1 lžička
- kurkuma 1 lžička
- nasekaná petrželka, pažitka
- olej na smažení
Šťouchané brambory:
- brambory typ B 500 g
- sůl
- troška oleje nebo sádlo na pánev
- anglická slanina 100 g
- červená cibule 2 ks
- růžový pepř 1 lžička
- máslo 2 lžíce
- nasekaná petrželka
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Kuřecí maso nakrájejte na kostky asi 2 x 2 cm a promíchejte se solí a pepřem.
- V míse vyšlehejte vejce s hořčicí, pivem, škrobem, moukou, přidejte nasekané bylinky, dochuťte česnekem, kurkumou, solí a pepřem.
- Maso naložte do směsi v míse a nechte v chladu uležet, ideálně 5 hodin, minimálně na 1 hodinu.
- Brambory oloupejte, nakrájejte na menší kousky a vařte v osolené vodě doměkka. Na pánvičce orestujte na oleji (nebo sádle) nakrájenou slaninu, přidejte cibulku a ještě nechte restovat, sem tam zamíchejte.
- Ochuťte solí a růžovým pepřem, odstavte a přidejte máslo, aby se rozpustilo. Slijte uvařené brambory a smíchejte je spolu s petrželkou se směsí na pánvi.
- V hlubším hrnci nebo pánvi rozehřejte olej na smažení. Naberte, jakou chcete velikost, a smažte rarášky dozlatova z obou stran. Podávejte se šťouchanými bramborami.
Slepičárna
Blog Slepičárna založili Jana a Štěpán v roce 2015 jako místo, kde si můžou ukládat své oblíbené rodinné recepty.
Nejraději vaří tradiční česká jídla, středomořskou kuchyni a sem tam do něj propašují i něco zdravějšího.
Recepty doprovází i krásné fotky a nevšední grafická úprava - zkrátka radost pohledět, uvařit a ochutnat...!