reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Kuřecí rarášci v pivním těstíčku se šťouchanými bramborami
Autor: Slepičárna blog Kuřecí rarášci v pivním těstíčku se šťouchanými bramborami

Kuřecí rarášci v pivním těstíčku se šťouchanými bramborami

Hodnoceno: 5x
Co s kuřecími prsy? Máte hned několik možností od klasického řízku až po plněná prsíčka třeba sýrem. Pokud ale hledáte obměnu jídelníčku, zkuste si maso naložit do speciálního těstíčka. A bude ještě jemnější, když si ho dopředu naložíte do smetany s jogurtem a pak teprve do obalovací směsi. Ať žijou rarášci!
do 1 hodiny
4 porce

reklama

reklama

reklama

Postup

  1. Kuřecí maso nakrájejte na kostky asi 2 x 2 cm a promíchejte se solí a pepřem.
  2. V míse vyšlehejte vejce s hořčicí, pivem, škrobem, moukou, přidejte nasekané bylinky, dochuťte česnekem, kurkumou, solí a pepřem.
  3. Maso naložte do směsi v míse a nechte v chladu uležet, ideálně 5 hodin, minimálně na 1 hodinu.
  4. Brambory oloupejte, nakrájejte na menší kousky a vařte v osolené vodě doměkka. Na pánvičce orestujte na oleji (nebo sádle) nakrájenou slaninu, přidejte cibulku a ještě nechte restovat, sem tam zamíchejte.
  5. Ochuťte solí a růžovým pepřem, odstavte a přidejte máslo, aby se rozpustilo. Slijte uvařené brambory a smíchejte je spolu s petrželkou se směsí na pánvi. 
  6. V hlubším hrnci nebo pánvi rozehřejte olej na smažení. Naberte, jakou chcete velikost, a smažte rarášky dozlatova z obou stran. Podávejte se šťouchanými bramborami. 

Slepičárna
Jana a Štěpán Vašákovi

Blog Slepičárna založili Jana a Štěpán v roce 2015 jako místo, kde si můžou ukládat své oblíbené rodinné recepty.

Nejraději vaří tradiční česká jídla, středomořskou kuchyni a sem tam do něj propašují i něco zdravějšího.

Recepty doprovází i krásné fotky a nevšední grafická úprava - zkrátka radost pohledět, uvařit a ochutnat...!

reklama

reklama