Kuřecí prsa pečená v rajčatové omáčce s mozzarellou

Moje hodnocení
7x

Tipy na jednoduché večeře se vždycky hodí. Zkuste připravit lahodnou rajčatovou omáčku a pak v ní upečte křehká kuřecí prsa, která díky tomu zůstanou krásně šťavnatá.

4 porce
90 minut
italská

Suroviny

  • olivový olej 2 lžíce
  • menší kuřecí prsa 4 ks
  • větší cibule 1 ks
  • menší mrkev 1 ks
  • řapíkatý celer 1 řapík
  • česnek 3 stroužky
  • cukr krupice 1 lžíce
  • koncentrovaná rajčatová pasta Mutti 2 lžíce
  • suché bílé víno 100 ml
  • jemně krájená rajčata Mutti POLPA 400 g (1 plechovka)
  • vývar nebo voda 100 ml
  • sůl a čerstvě namletý pepř
  • drcené chilli
  • oregano 1 lžička
  • mozzarella 200 g
  • čerstvě nastrouhaný parmazán 1 hrst
  • hladkolistá petržel
  • špagety 400 g
  • rukola

Další recepty z konzervovaných rajčat najdete v tomto speciálu:

Postup přípravy

  1. Kuřecí prsa osolte a opepřete z obou stran. V nepřilnavé hluboké pánvi rozpalte olivový olej a maso na něm opečte z obou stran dozlatova. Poté ho vyjměte a nechte zatím stranou.
  2. Do pánve vhoďte najemno nakrájenou cibuli a restujte dosklovata. Přidejte mrkev a řapíkatý celer nakrájený na velmi malé kostičky a restujte asi 3 minuty, až se zelenina trochu opeče, poté přidejte najemno nasekaný česnek a restujte další 2 minuty.
  3. Do pánve přisypte zarovnanou lžíci cukru a nechte ho zkaramelizovat. Poté přidejte rajčatový protlak a zarestujte, až se rozvoní. Přilijte bílé víno, důkladně rozmíchejte a nechte minutu povařit, až se víno částečně odpaří. Přilijte krájená rajčata z plechovky a vývar nebo vodu. Dochuťte solí a drceným chilli podle chuti, přisypte rozemnuté oregano a promíchejte.
  4. Do omáčky položte kuřecí prsa, zmírněte oheň a duste na mírném ohni bez poklice 10 minut - mezitím rozpalte troubu na 180 stupňů.
  5. Po deseti minutách vložte pánev do trouby, pokud je k tomu vhodná. Pokud ne, přelijte omáčku i s masem do zapékací misky a vložte do trouby. Pečte 25 minut, poté na maso rozložte na plátky nakrájenou mozzarellu a posypte nastrouhaným parmazánem. a pečte dalších 10 minut.
  6. Mezitím v osolené vodě uvařte špagety tak, aby byly al dente - na skus.
  7. Servírujte porci těstovin s pečeným masem, omáčkou a hrstí čerstvé rukoly. Nakonec posypte nasekanou petrželí.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

S Klárou v kuchyni

Klára Michalová S Klárou v kuchyni

Jsem sběratelka chutí! Sbírám chutě, zážitky, novinky, triky, místa i recepty :) A o ty nejlepší se s vámi ráda podělím!

Chcete vědět, kam chodí šéfredaktorka Prima FRESH na obědy, co vaří rodině k večeři a co mlsá u televize? Kde nejradši nakupuje a co nového objevila? Nakoukněte pod pokličku...

Ráda se s vámi podělím o moje oblíbená rychlá jídla, recepty na husté polévky, pomazánky i milovaná jídla z jednoho hrnce či pekáče. Na mém osobním instagramovém účtu @sklarouvkuchyni najdete inspiraci a snad i zábavu. Protože jídlo je radost :)))


Přečtěte si také

Recepty